ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Drippers – Action Rock

Redan innan The Drippers har släppt sitt debutalbum Action Rock så nås jag av ryktet att den här trion ska påminna om ett ungt Hellacopters. Stora ord. Under de senaste åren tycker jag att band med samma ambition och soundinspo förökat sig som kaniner runtom i Sverige. Men här måste erkännas att The Drippers höjer sig inte bara ett utan ett par snäpp över klungan. Om de låter som ett ungt Hellacopters vet jag inte, men jag hade heller inte förväntat mig det och är för övrigt jäkligt nöjd med vad det resulterade i.

Eftersom genren tilltalar mig så bestämde jag mig för att ge albumet Action Rock en lyssning när det kom ut 2 augusti. Och sedan en till. Och en till. Och ytterligare en. The Drippers drar precis lagom med inspiration från andra inom genren för att kunna stå stadigt på sina egna ben och leverera sin version av action rock. För action är det! Det blir ingen vila under genomlyssningen utan det är fullt ös medvetslös. Inte ens i albumets slutspår låter det som att säcken är på väg att knytas ihop utan grabbarna kör på som om det varken fanns slut eller morgondag. Musiken bär vibbar från bland annat Motörhead, The Hellacopters och Scumbag Millionare och det skitiga soundet känns snarare typiskt 90-tal än 2010-tal. Jag vill drista mig till att säga att det är precis allt vad den som söker garageklassisk, snabb rock n roll letar efter!

Från inledande (ain’t No) Shangri La till avslutande Day Turns to Night bjuds det på outtröttlig energi, tätt sammansvetsat musiksamarbete (trots att det kraschar som av åskan när cymbalerna dundrar på så kör dem liksom de andra inslagen aldrig över något annat), intressanta fills och medryckande melodier. Det är lätt att dras med i stämningen och jag kan knappt bärga mig tills jag får chansen att se The Drippers live och röja med till de här låtarna på ett svettigt, trångt golv. Det här är nämligen bland de mest rock n roll osande albumsläppen jag har hört i år.

Trots att alla låtar är riktiga körare så tycker jag att både Gimme the Shakes, som var ett bra val av singelsläpp, och White Light är låtar som levererar det där lilla extra. För att inte tala om introt till Långgatan som jag kan ha startat om hur många gånger som helst bara för att jag tycker att introt och trumdroppet låter så jäkla smaskigt.

Det enda motstridiga jag har att säga om den här plattan är att den tar slut alldeles för fort. De flesta av låtarna slutar tvärt, ungefär som när man blåser ut ett ljus. Likadant känns det när speltiden är slut och kontakten mellan lyssnare och bandet bara klipps av.

Har ni missat det här albumet så gör ni sommarens största misstag om ni inte tar igen den lyssningen. The Drippers’ Action Rock når nämligen upp till 4/5 och det är inte illa för ett debutalbum!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER