ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Children Of The Sün – Flowers

Än är sommaren inte slut, trots att de första semestrarna börjar ebba ut. Därmed är det inte för sent för Children Of The Sün att släppa sitt debutalbum, som känns som en hyllning till just sommaren. Vi bjuds på 8 låtar av sommarängsdoftande 60/70-talsrock som med lyckat resultat förflyttar lyssnaren bakåt i tiden. Det stämningsfulla introt är ett utdrag ur inledningen till titelspåret Flowers och är en passande aperitif. Den känsla som det musikaliska samspelet förmedlar hittar hem direkt. Jag som vanligtvis rynkar på näsan åt orgel och synthljud om det gör för mycket väsen av sig lutar mig avslappnat tillbaka. I den här produktionen känns den (tillsammans med det harmoniska körandet) som pricken över i:et, men det är ju också för att instrumentet är så ikoniskt för den här eran och inriktningen. Children Of The Sün säger sig själva inspireras av Janis Joplin, Jimi Hendrix och “the free, loving spirit of 1969” på sin facebooksida och det märks i deras musik.

Mycket utrymme ges åt sång och Josefina Berglund-Ekholm på leadsång känns helt rätt. Bäst effekt får sången i låten Emmy. Avslutande Beyond The Sun utmärker sig också lite extra, inte bara som längsta spåret på albumet med 7:26. Titelspåret Flowers mynnar ut i vad som skulle kunna vara ett spontanjammande, så befriat och lekfullt låter det.


Children Of The Sün består av hela sju medlemmar, vilket kan anses som lite normbrytande när man börjat bli van 3-4 konstellationerna. De är även rätt unga så det ska bli spännande att höra vad framtiden har i sitt sköte för det här Arvikagänget. Det finns gott om utrymme för mer flower power i vår samtid! Jag ger Flowers 3/5 i betyg.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter