NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Destruction – Spiritual Genocide (7.0)

0 Shares

destspiritualcoverfinal

Band: Destruction
Titel: Spiritual Genocide
Genre: Thrash Metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Producent: Andy Classen
Releasedatum: 2012-11-23
Betyg: 7/10

Spiritual Genocide är inte bara Destructions tolfte fullängdare, utan även något som markerar bandets storslagna 30-årsjubileum. Och jag vet inte med er, men när ett av thrashens mest legendariska band firar trettio år och släpper ett nytt alster laddat med elva nya och tunga spår i genrens tecken är det annat än bara några hårstrån som ställer sig upp på mig.Som lovat är Spritiual Genocide laddad med aggression och kraft och Destruction lyckas leverera den stenhårda thrash man både förväntat sig och hoppats på. Det är en doft av nytändning som ger sig tillkänna i och med detta släpp och det ger inga som helst tvivel på att bandet är redo att spinna vidare i trettio år till (okej, åtminstone i tjugo). Trummisen Vaaver, som blev ett nytt tillskott år 2010, fortsätter att briljera och bringa välbehövlig glöd till bandet och Schmier’s pipa har sällan varit så perfekt klockren som nu. Men även om tyskarna osannolikt kan göra en dålig skiva så är bristen på innovation och matandet av samma gamla refräng något som i slutändan lämnar en lite otillfredsställd. Otillfredsställd och hungrig på något utöver deras säkra näste av polerad 2000-tals thrash.

Med det sagt så påstår jag inte att samlingen av feta spår är obefintlig. Cyanide blastar igång plattan förbannat snyggt och Carnivore och Renegades kan klassificeras som två grymma verk. Titeln som plattan fetaste spår går dock till Legacy of the Past, där blodet nästintill koagulerar när Tom Angelripper (Sodom) och Gerre (Tankard) joinar Schmier på sång och de slår sina gyllene pipor tillsammans till en text om deras uppväxt och favoritalbum. I lyriken infinner sig bl.a. den lysande raden: ”Feel the fire of british steel, no mercy kill’em all was the deal.”

Det har ryktas om en jubileumsturné med Destruction, Kreator, Sodom och Tankard till nästa år. Låt oss be att det blir verklighet så vi kan fira hjältarna på riktigt!

Bästa spår: Legacy of the Past
 

0 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!