NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Tony Mills – Beyond The Law

6 Shares

Mitt första möte med Tony Mills var i Scandinavium Göteborg 1987. Bandet Shy öppnade för Gary Moore på dennes Wild Frontier turné. Jag blev blixtförälskad, och ett inköp av den fantastiska plattan ”Excess All Areas” var ett faktum. Detta var 32 år sedan, och mycket har hänt sedan dess. Tony har odlat sin solokarriär, återförenat Shy (2000) och frontat norska hårdrockarna TNT (2006-2013). På senare år har han mestadels släppt plattor, mycket beroende på att han egentligen inte gillar att turnera.

Tony Mills gick tidigare i år ut med att han förlorat kampen mot cancer, och att nya plattan ”Beyond The Law” högst troligt blir hans sista. Han lämnar efter sig ett enormt musikaliskt arv, mannen har medverkat på över 30 album sedan 1983.

Nya plattan ”Beyond The Law” är dessvärre ingen höjdare. Visst, den har några ljuspunkter här och där i form av titelspåret ”Beyond The Law”, och låtarna ”The Westside” och ”Black Sedan”. Annars är det ganska ljummet, och låten ”Bonnie’s Farewell” är till och med lite pinsam. Största behållningen av plattan är Tonys sång, som håller världsklass.”Beyond The Law” är inget episkt avslut för Tony Mills, och jag väljer istället att drömma mig tillbaka till 1987, och minnas den där fantastiska kvällen i Göteborg. Den kvällen då en blonderad Tony Mills äntrade scenen och körde över mig totalt!

6 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!