ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Die Hard – Conjure The Legions (7.0)

Die-Hard-Conjure-The-Legions-2012

Band: Die Hard
Titel: Conjure The Legions
Genre: Thrash Metal
Skivbolag: Agonia Records
Producent: Dr. Müller
Releasedatum: 2012-09-28
Betyg: 7/10

Die Hard är ett band som jag har följt ända sedan starten för sju år sedan. Sedan dess har man hunnit med att släppa inte mindre än fem EPs och en fullängdare, dessutom släpper man alltså nu sin andra fullängdare som har fått namnet Conjure The Legions. På tal om namn så kommer bandnamnet Die Hard ifrån Venom-låten med samma namn. Die Hard är dock inte bara influerade av Venom då det gäller bandnamn, man har även anammat Venoms punkigt skräniga thrash metal-sound fullt ut. Jag vet att många har svårt för detta råa och skramliga sound, men personligen är jag överförtjust i det och anser att Venom är ett av de band som varit bäst genom tiderna på att fånga essensen av rock ‘n roll. Således är Venom en ypperlig förebild att ha när man ska göra musik. Tyvärr är dock uppsalaherrarna i Die Hard inte lika bra på att skriva musik som sina förebilder. Låtuppbyggnaden känns ibland tämligen idéfattig och riffen blir ibland lite väl snarlika varandra. Avsaknaden av minnesvärda refränger känns även den bitvis påtaglig, men å andra sidan så är väl kanske inte refrängerna det viktiga i den här typen av primala hårdrock. Soundet är som jag nämnde tidigare helt rätt på alla sätt och vis, men det blir snabbt lite väl enformigt och sången håller tyvärr bitvis alldeles för undermålig klass. Man kan säga att Die Hard i sina sämsta stunder låter så som folk beskyller Venom för att låta.


Överlag är dock Conjure The Legions en bra platta. Det börjar riktigt stabilt med käftsmällen till titelspår, sedan blir det som sagt lite väl mycket av samma saker ibland, men låtar som Satanic Uprise, Cold Scythe och Antichrist sticker ut som höjdpunkter och imponerar stort. Om man ser till utvecklingen från den förra fullängdaren Nihilistic Vision från 2009, så måste jag säga att Die Hard anno 2012 känns snäppet tråkigare. Visst, det är ingen tvekan om att de fortfarande är bra och att de kan skriva bra och dödsdyrkande hårdrock, men det är någonting som gör att det känns som att man blivit tråkigare med åren. Det är lite mer slätstruket och lite enformigare än sist. Dock så har ju medlemmarna i Die Hard band till en hel del respektabla namn inom hårdrocken, som t ex Watain och Deströyer 666, så även om jag kan känna att Die Hards formkurva pekar nedåt just nu är det ändå ingen tvekan om att detta är ett band som helt tvivelsutan har en respektingivande hög lägstanivå på sitt material.

Trots att det är riktigt fläskigt, gungigt och härligt skitigt på sina ställen så vet jag ändå att Die Hard kan bättre än så här, därför stannar betyget vid en sjua. Även om Conjure The Legions är en stabil hårdrocksskiva så är ändå sexan närmare till hands än åttan när det gäller betygssättandet. Det har släppts en hel del extremmetall i år som är betydligt bättre än det här, men för er som gillar Die Hard, eller liknande band som Venom för den delen, är Conjure The Legions utan tvekan en platta som inte lär göra er besvikna, Ni lär dock inte jubla heller. Stabil standardhårdrock som hade kunnat vara bättre, men som inte på något sätt är dålig.

Mellanmjölksthrash.

Bästa låt: Antichrist
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link