ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Rebellion – Arminius – Furor Teutonicus (7.0)

0 Shares

Rebellion-Arminius-Album-2012

Band: Rebellion
Titel: Arminius – Furor Teutonicus
Genre: Heavy/Power Metal
Skivbolag: Massacre Records
Producent: Oliver Geibig & Tomi Göttlich
Releasedatum: 2012-10-26
Betyg: 7/10

Med tre nya medlemmar sedan det senaste alstret “Arise: From Ginnungagap to Ragnarök — The History of the Vikings Volume 3” (2009) och grundaren Uwe Lulis var tvungen att lämna så har nu tyska Rebellion laddat om rejält. Med en osäkerhet om bandet överhuvudtaget skulle fortsätta att leverera musik tillsammans så var det fansens begäran och abstinens som till slut triggade igång de två kvarvarande medlemmarna, grundare och basist Tomi Göttlich och vokalist Michael Seifert, att fortsätta.


Arminius – Furor Teutonicus är ett konceptalbum med den germanska kampen mot romarriket som huvudsaklig inspirationsfaktor. Albumet går i Rebellions sedvanliga sound med mäktiga och långa spår, utan att egentligen slå till med någon särskild överraskning. Är du med andra ord ett fan av tidigare utgåvor lär detta vara precis det du önskat ska ljuda ut ur dina högtalare. Skivans längsta spår, Rest In Peace, sköter uppgiften som öppningsspår och första intryck perfekt med ett harmoniskt intro som trappas upp till en mastig låt. Singeln Ala Germanica och The Tribes United har ofrånkomligt de mest smittsamma refrängerna och är två riktigt härliga och beroendeframkallande krigsdängor. Geibig och Göttlich’s produktion sitter helrätt och Breeding Hate, Varus och Furor Teutonicus är tre tunga historier som Michael Seiferts raspiga och fenomenala pipa glänser extra mycket i. Den avslutande och storslagna balladen Requiem är dock en klass för sig och är så djupgående lysande att det knyter sig i bröstkorgen!

Nytillskotten Oliver Geibig, Stephan Karut och Matthias Karle gör ett förträffligt jobb med att passa in i Rebellion-familjen, men det är dock inte utan att tidigare medlemmars avgång märks av. Det är speciellt Uwe Lulis enastående känsla som gitarrist som har lämnat en, inte så förvånansvärd, saknad efter sig, vilket framförallt märks i solopartierna. Och med AFT som Rebellions sjätte fullängdare blir det litet av ett steg tillbaka i den uppmärksamhet som bandets grymma musik redan borde ha fått.

Bästa spår: Requiem

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter