NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Myrath – Shehili

18 Shares

Jag upptäckte Myrath precis efter att de hade släppt “Tales Of The Sands” 2011. Jag fastnade tämligen omgående för deras Kamelot-ljudande metal, kryddat med orientaliska tongångar. Givetvis skaffade jag även de tidigare släppen, men jag kunde ganska snabbt konstatera att “Tales Of The Sands” låg på en betydligt högre nivå kvalitetsmässigt.

De följde upp nyss nämnda platta med “Legacy” 2016 och jag blev en aning besviken på den plattan. Visst den är fortfarande bra, men den är lite för “soft” och mainstream för min smak. Nu har bandet nyligen släppt sin femte eller sjätte (beroende på hur man räknar) platta, som bär namnet “Shehili” och det första man märker när man slår på skivan är att Myrath har blivit hårdare igen. När det gäller själva låtkvalitén, så är man väldigt nära sin absoluta högstanivå. Denna platta är därför en ren fröjd att lyssna på. Det känns som man har tagit det allra bästa från bandets tre senaste plattor och rört ihop det till en perfekt mix. Det finns med andra ord något som de flesta inbitna Myrath-fans borde uppskatta på “Shehili”. Annars bjuder albumet inte på några större överraskningar, det låter som det brukar göra av Myrath och det bugar och bockar jag för.

Sångaren Zaher Zorgati är bandets största tillgång. Inte för att jag vill förringa de andra bandmedlemmarnas insatser, men han sjunger verkligen bra! Jag tycker förövrigt fortfarande att “Tales Of The Sands” är Myraths bästa platta, men “Shehili” är inte alls långt bakom och skuggar. Tunisierna visar således vart det berömda skåpet ska stå. ps Ska ni till Sweden Rock Festival, så missa för guds skull inte deras liveframträdande där!18 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!