ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Clock Paradox – Egotheism (5.0)

omslag

Band: Clock Paradox
Titel: Egotheism
Genre: Progressive death metal
Skivbolag: Inverse Records
Producent: Jouni Koskela & Antu Karhu
Releasedatum: 2012-11-23
Betyg: 5/10

CLOCK PARADOX, dessa finska fullängdsdebutanter från Oulu, bjuder på snyggt producerad och välspelad teknisk/progressiv death metal med en fingertoppskänsla anno 1998.
Nästan allt av vad som behövs finns där; taktbytena, melodierna, de finurliga arrangemangen och snygga solona så resultatet bör vara bra. Vilket det också är, men så var det ju det där med den 14 år gamla fingertoppskänslan.
1998 kom du undan med halvrisigt tonårs-growlande, men 2012 gör du inte det. Sångaren Jouni Koskela hämtar inspiration från den mer köttiga och gruffiga dödsscenen i USA, vilket här känns direkt malplacerat då han varken har djupet eller kraften i stämbanden för att verkligen framstå som en underjordisk härskare.

Jag vill gärna tycka att “Egotheism” är bättre än vad betygsfemman visar och musikaliskt sett är det inget snack om snacken, då förtjänar den här DEATH-hyllande skapelsen till och med en åtta i betyg, så pass spännande arrangemang och snyggt gitarrspel är det som Antu Karhu och Jyrki Hiltunen levererar. Men en skiva är ändå aldrig bättre än sin svagaste musikers insats så tyvärr, CLOCK PARADOX. Femman är er och ni vet vad ni kan göra för ett högre betyg i framtiden…

Bästa låt: Paradigm

01. Virtual compassion
02. In the flesh
03. Machine mind
04. Cleansing self
05. The God complex
06. Void
07. Origo
08. Paradigm

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER