ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Demon – Unbroken (7.0)

18 Shares
demon-album-2012

Band: Demon
Titel: Unbroken
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Spaced Out Music
Producent: –
Releasedatum: 2012-09-19
Betyg: 7/10


Det tog sju år, sen fick vi ett nytt studioalbum från Dave Hill och hans Demon. Det skulle kunnat ha varit sju svåra år om det inte vore för att Demon är lätta att glömma bort. Detta skriver jag som alltid har fascinerats av bandet och dess musik. De har ju med The Plague och The Unexpected Guest m.fl. album skapat musikhistoria, iallafall hos oss som hört dem men om man påstår att de var stora och slog igenom på 80-talet så ljuger man. De borde ha gjort det men ödet ville något annat.

Signifikativt värre är då att släppet av Unbroken, likt en fis i rymden, gick nästan obemärkt förbi. Dett a kan väl till viss del förklaras med att bandet sköter det mesta själva. Men bara till viss del. De är helt enkelt inte den breda massans band.

Jag får ett igenkännandets leende på läpparna redan i introt “Prey”. Jag har hört det här förut och i fallet Demon så är det bra. När så låten “Prey” (ja de heter lika och borde vara en och samma låt) drar igång så vet jag, Demon har hittat tillbaka till det som en gång var. Min nya vetskap konfirmeras med låtarna som följer, “Shine A Light” och titelspåret “Unbroken”.

Vi lever ju i slutet av 2012 och tack och lov så gör plattans ljudbild det också. Detta låter så mycket ovan nämnda tvenne album men med en modern touch. Något rakare men mycket fläskigare.

“Wings of Steel”, ja nu kan kan inte ens den största tvivlaren ifrågasätta min nya vetskap. Ojoj! Följande “Fill Your Head With Rock” (ville man med den bli bokad någonstans så lyckades man) är den soundmässigt mest omoderna på plattan men hallåhej vilken stänkare! Finns en räcka gulkorn till men låt mig bara nämna avslutande “semi-balladen” “I Believe”…bra låt med en kanske lite ostig text men den ger vid handen att Dave Hills röst håller än, den är bara något raspigare än förr. So what?

Jag skulle kunna spela mysig här och trycka på saker som inte är bra på plattan men det känns meningslöst. Jag konstaterar bara nöjt att Demon är tillbaka, och det med besked. Detta är inte bättre än The Plague eller The Unexpected Guest men banne mig att det är det i bland bästa sedan dess.

Bästa låt: What About The Night
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter