ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Civil War – Civil War (7.0)

civil-war-ep

Band: Civil War
Titel: Civil War
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Despotz
Producent: ?
Releasedatum: 2012-11-13
Betyg: 7/10

När herrarna Mullback, Mÿhr, Sundén och Montelius slutade i Sabaton, så väcktes två frågor hos mig. Den första var hur Sabaton skulle klara sig utan dem? Den frågan vet jag som bekant, svaret på nu. Det gick alldeles utmärkt och jag tycker till och med att bandet blev ännu bättre än förut. Den andra frågan var, om det skulle bli ett nytt slagkraftigt band av avhopparna, eller om de skulle falla i glömska och anonymitet?

När Civil War dök upp, som askan ur elden och en viss Nils Patrik Johanson presenterades som sångare i bandet, så var de flesta frågetecknen redan utraderade. Det kunde helt enkelt inte misslyckas och det gör det naturligtvis inte heller.

Bandet mjukstartar eller tjuvstartar (beror på hur man ser det), med denna fem-låtars ep.

Första intrycket, är att det låter lugnare än vad man är van vid från Sabaton. Det är egentligen bara på titelspåret ”Civil War”, det är lite ”drag under galoscherna”. Resten av låtarna, går mer åt det episka och storslagna hållet. Det är absolut inte dåligt, men jag hoppas att det på den kommande plattan, är mera blandat. Det vill säga, att det finns fler snabba och tyngre kompositioner på den också.

Nu är ju stycken som ”Forevermore” och ”Custer’s Last Stand ” faktiskt riktigt bra. 

Men som sagt, det får inte bli för många låtar av samma vara. ”Rome Is Falling” är väl annars den låt, som jag tycker låter mest som Sabaton, på denna ep. Till en början, så måste jag säga att jag inte var så jätteförtjust i låten, men den tar sig lite för varje gång man lyssnar på den. Covern på Nelly Furtado’s ”Say It Right”, varken drar ifrån eller tillför speciellt mycket till helhetsintrycket.

Jag hoppas att bandet inte tar med, mer än en eller max två låtar från denna ep, när de väl släpper sin fullängdare. Annars så blir det lite som, att höra ”gammal skåpmat” och det vore väldigt onödigt, på ett så pass talangfullt band. Ser fram emot den dagen då dalmasarnas fullängdare ser dagens ljus.
23:e maj 2013, utlovas den komma.

Bästa Låt: Civil War
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER