ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Love.Might.Kill – 2 Big 2 Fail (7.0)

love-might-kill-2-big-2-fail-cd-2012

Band: Love.Might.Kill
Titel: 2 Big 2 Fail
Genre: Melodiös Metal/Hårdrock
Skivbolag: Massacre Records
Producent: Michael Ehre
Releasedatum:
Betyg: 7/10

Titeln säger ”2 Big 2 Fail” och självklart är uppföljaren till debuten ”Brace For Impact”, inget misslyckande. Något som skivan dock är, så är den ganska ojämn och spretig. Vissa av låtarna, kunde jag helt uppriktigt lika gärna ha varit utan. När bandet utforskar sina tyngre sidor, så tycker jag de är som allra bäst.

Låtar som den lätt Accept-doftande ”Burn The Night”, är verkligen det jag vill höra av detta band, den smått pompösa, lätt orientaliska ”Big Screen Pleasure (And Pain)”, visar en annan sida av bandet och jag inte kan göra annat, än att gilla det jag hör, den snabba ”We Fall”, går heller inte av för hackor.

Sedan finns det ett gäng låtar, som låter väldigt mycket som den sentida Jaded Heart och eftersom jag älskar det bandet, så kan det inte bli helt fel (även om Jaded Heart gör det lite bättre). Bland de låtarna, kan jag bland annat nämna ”Alone” och ”The One”.

Balladen på albumet, är jag dock ytterst skeptisk till. Hittar inget speciellt, med den över huvud taget. ”Too Big To Fail” ger inte så mycket mer i reaktion, än en gäspning hos mig.

Man kanske ska vara glad för att det inte är fler ballader på plattan, helt enkelt. Refrängen till ”Home” känns väldigt lånad/stulen, kommer dock inte på från vilken låt/artist. Det hela är i alla fall en smula irriterande och jag måste säga att jag inte var speciellt imponerad den första gången jag hörde originalrefrängen heller.

Slutligen måste jag säga, att det var svårt att bestämma sig för, om skivan är en 6:a eller 7:a, men egentligen spelar det ingen större roll, för det finns oavsett det, flera riktiga guldkorn på denna platta, som gör den klart köpvärd.

Bäst av alla låtar, tycker jag faktiskt den tunga, men melodiösa ”The Great Escape” är. Enbart den låten, fick till slut betyget att tippa över till den högre siffran.

Bästa Låt: The Great Escape
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER