ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Hardline – Life

3 Shares

Ett par av den melodiösa rockens mesta grovarbetare heter Johnny Gioeli (sång) och Alessandro Del Vecchio (gitarr, produktion). Dessa herrar har ett finger med i en ansenlig mängd Frontiersproduktioner såsom Rated X, Resurrection Kings, Revolution Saints och Gioeli-Castronovo. Moderskeppet Hardline, bandet som från början innehöll AOR kungligheter såsom Neal Schon (Journey, Bad English) och Deen Castronovo (Journey, Bad English, Revolution saints), står idag på egna stadiga ben och har vuxit till en melodic rock institution av rang.

Enligt egen utsago är bandet fulladdade efter de senaste årens turnerande och har återvänt till klassiska ”Double Eclipse” (1992) för att hitta inspiration. Förutom Gioeli och DelVecchio utgör Mario Percudani (gitarr), Anna Portalupi (bas) och Marco Di Salvia (trummor) 2019 års line-up.


”Life” Öppnar föredömligt med högenergiska ”Place to call home”. ”Take a chance”, låter klassisk Hardline och ”Helio’s sun” har en effektiv allsångsrefräng som säkert är tänkt att involvera publiken på framtida spelningar. Dramatiskta riff och snygga refränger bjuds vi på i ”Out of time” och ”Handfull of sand”. Även ”Chameleon” med sitt svängigt bluesiga riff och slagkraftiga refräng tillhör höjdpunkterna.

”Life” innehåller inte mindre än fyra ballader varav den totalt meningslösa covern av ”Who wants to live forever” (Queen) borde strukits redan på idéstadiet. Inte heller akustiska ”My friend” håller måttet. Det låter mest som Bon Jovi, Bryan Adams, eller rentav Extreme på sitt mest kletiga humör. Bäst i mina öron är ”This love” som låter som en korsbefruktning mellan Scorpions och TOTO.

Hardline förnekar sig inte utan låter som de brukar. För dig som är obekant med bandet kan nämnas att det musikaliskt finns likheter med band som t ex Van Halen (under Sammy Hagar eran), Giant, Journey och Whitesnake. Låtmaterialet är tillräckligt starkt för att tilltala redan frälsta, och med största sannolikhet de som gillar lite tuffare AOR och melodic rock. Dessvärre finns det tretton kompetenta band på dussinet som låter snarlikt. ”Life” är, trots klanderfri produktion och instrumentala insatser, med andra ord lite för slätstruken och alldaglig för att nå några högre höjder.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter