ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Backyard Babies – Sliver & Gold

Backyard Babies are still going strong. 2009 tog bandet en paus för att göra en oväntad comeback 2014 med albumet Four by Four. Gnistan finns fortfarande kvar tillsammans med rockglädjen, något som årets album Sliver & Gold tydligt pekar på. Var beredda på punkig rock och slagkraftiga refränger, för att inte tala om det imponerande dunkandet från Peder Carlsson.

Sliver & Gold öppnar upp med Good Morning Midnight. Gitarr och bas bildar ett byggande brummande, nästan som från en motor. Rock n roll-maskineriet har satt igång. Nickes röst ekar ut från högtalarna och mynnar så småningom ut i en nävhyttarrefräng. Ljudet låter riktigt bra.


Sedan följer Simple Being Sold, ett helt okej spår som ligger mellan Good Morning Midnight och energiska Shovin’ Rocks. Det är omöjligt att vara stilla till den sistnämnda låten. Shovin’ Rocks var den första singel som bandet släppte från plattan, och nog tycker jag att det är deras starkaste spår på produktionen. Den piggaste låten med bäst kanaliserad energi, helt klart!

Låtar av det punkigare slaget och låtar av det lugnare slaget susar förbi. 44 Undead har någonting över sig som påminner om den gamla godingen Minus Celsius, liksom Laugh Now Cry Later har någonting över sig som minner om Abandon.

10 låtar av normallängd går snabbt att riva av. Lite synd att det tar slut så fort. Det här är dock ett album som fansen kommer att ta emot med öppna armar. Sliver & Gold låter som Backyard Babies och innehåller mycket av det bästa från deras värld. Fortsätt så här i 30 år till tack!

Trots att albumet är kaxigt, rockigt och punkigt så känns det inte riktigt lika kaxigt som på tidigare plattor. Nickes sång får mig ibland att tänka tillbaka på hans soloprojekt Nicke Borg Homeland. Utom i låten A Day Late In My Dollar Shorts då. Den är bra fin. Variationen med att han och Dregen delar upp sjungandet lite sinsemellan bidrar dock till att albumet behåller ett visst klös. Betyget blir en stark 3:a.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT