ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Rick Springfield – Songs For The End Of The World (8.0)

rick-springfield-songs-from-the-end-of-the-world-cd

Band: Rick Springfield
Titel: Songs For The End Of The World
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Producent: –
Releasedatum: 2012-11-02
Betyg: 8.0/10

Han har sålt 25 miljoner album genom åren, har en skådespelarkarriär vid sidan av och siktar väl på ytterligare några sålda exemplar i totalen med nya plattan med långa titeln. Varför släpper man nytt med den meritlistan i bakfickan? Tja, första skälet är garanterat att han kan, det andra att han vill men största skälet måste ändå vara att han faktiskt har något att säga. 

Han gör en Nikki Sixx-light faktiskt då åtminstone två av låtarna härrör från biografin från 2010, Late, Late at Night…: A Memoir. Det är låtarna “I Hate Myself” och “Love Screws Me Up” som här spinner vidare på berättelsen om hans livslånga kamp mot sin depression.

Albumet då? Ja det är allt annat än deprimerande. Jag blir förvånad över hur fräscht och tempostarkt det är. Den gamle australiensaren har faktiskt lyckats klämma in tolv låtar som klockar in på några sekunder över 40 minuter så det finns inte så mycket tid till att kunna tröttna.

Visst finns det en och annan låt man kunde varit utan (“You & Me”) men de uppvägs med råge av resten och i synnerhet utav plattans bästa låt, “Our Ship’s Sinking”. När man hör den så råder det definitivt ingen tvekan om vem det är man lyssnar på.

Med lite flyt så kanske Rick snart har sålt 26 miljoner album, vem vet? Jag kommer iallafall vara den första att hjälpa honom på hans väg dit.

Bästa låt: Our Ship’s Sinking

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER