NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Battle Beast – No More Hollywood Endings

20 Shares

Det är bara lite mer än två år sedan som finländska Battle Beast bjöd upp till discometaldans med ”Bringer Of Pain” (2017).
Trots deras avhoppade gitarrist tillika bandets ryggrad, Anton Kabanen, (numera i Beast In Black) lyckades de ändå behålla de skarpa melodierna och de slagkraftiga refrängerna. Även om det kändes aningen plattare än deras tidigare tuffa låtsnickeri.

På ”No More Hollywood Endings” serveras vi 13, mer eller mindre, nätta Eurovisionstycken. Det märks att Battle Beast har omfamnat sin utveckling. Men är detta verkligen det Battle Beast som vi vill höra? Redan den sirapslena förstasingeln tillika titelspåret gav en fingervisning åt vilket håll de övriga spåren skulle peka åt. Som ett tuffare Per Gessle-sound där endast andrasingeln ”Eden” håller måttet.

Battle Beast har skalat av sig allt som gjorde deras tidiga album till kanonplattor. Den raka, tuffa, lekfulla och melodiska rocken med inslag av åttiotalspop.
Inte minst saknar ”No More Hollywood Endings” variation, vilket resulterar till att skivan känns innehållslös och blir som bäst bara okej bakgrundsmusik.”No More Hollywood Endings” är egentligen inget jätteuselt musikskapande. Men den är på tok för snäll, honungssliskig och liksom…bara är.
Som en Nalle Puh i musiktappning.

Band: Battle Beast
Titel: No More Hollywood Endings
Genre: Rock
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2019-03-22
Betyg 2/5
Bästa låt: Eden

20 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!