ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Roulette – Now!

Sundsvall, känd för Kjell Lönnå, Sundsvallsbron och SCA är kanske inte den första staden man kommer att tänka på i AOR sammanhang. Med lite flyt kanske Roulette kan ändra på detta?

Roulette bildades redan 1985 och fick snabbt en skara fans via livespelningar och support från lokalradion. 1986 gick bandet till final i tävlingen ”POP-86” anordnad av Hardrock Café. I Juryn satt Tommy Nilsson och Kee Marcello som båda blev mäkta imponerade. Några singelsläpp och TV framträdanden senare bytte bandet tillfälligt namn till ”Cherry Red” på inrådan av sitt dåvarande bolag CBS. En planerad fullängdare mynnade istället ut i en ynka singel: ”Only the strong” (1990). Det skulle dröja ända till 2008 innan ett livstecken hördes från Roulette, i form av samlingsplattan ”Better late than never”. Upplagan, begränsad till 1000 exemplar, sålde slut i ett nafs vilket 2010 resulterade i ett återsläpp med två ytterligare spår.


Efter många års spelande i andra band började Hansi Fellbrink (Bas) 2013 skriva nytt material med Roulette i åtanke. En försiktig och långsam process i att åter etablera bandet på den melodiösa rockscenen inleddes. De självfinansierade singlarna ”Secret room” (2015), ”Right by your side” (2016) samt ”The only way” (2017) väckte nytt intresse, inte bara hos melodic rock fans utan även hos Black Lodge/Sound Pollution som i höstas kontrakterade bandet. Idag utgörs Roulette av Thomas Lundgren (sång), Hansi Fellbrink (bas, sång), Magnus Nelin (gitarr, sång) samt Mats Nelin (Trummor).

Lyckligtvis är ”Now!” inget annat än en fest för öronen! Den energiska inledningen i ”Never enough” som med sin hookiga refräng påminner en del om Hardline ger inte bara mersmak utan visar också att de grymma singlarna inte är de enda högkvalitativa spåren här! ”Keep on dreaming” känns som klassisk AOR från sent åttiotal och påminner om Danger Danger i melodispråket. ”Soldiers of love” är riktigt majestätisk, tung och skön och får mig att tänka på Dare i sina tuffare stunder. Singelspåret ”We can make it” är en riktig liten pärla med feelgood refräng.

Annons:

”Secret room” är plattans stora ballad med svulstiga stråkar och kramgoa melodier. ”Better day” är en rak, koncis melodiös käftsmäll, ”Turn it around” ger plattan lite svängig tyngd och ”The only way” är riktigt skön med sina ”Promises” (Def Leppard) liknande gitarrer och smittsamma refräng.

”Another Night” är smäktande utan att bli smörig. Refrängen skickar tydliga passningar till Journey när de är som bäst och tillhör utan tvekan en av plattans finare stunder. Den största fyrverkeripjäsen kommer dock sist! Singelspåret ”Right by your side” är vi bekanta med sedan länge. Här blir den en utmärkt avslutning där allt från sångmelodier, refränger, solo och smäktande keyboards sitter som en fläskläpp. Ett bevis på att låtsekvensering är ack så viktig för hur helhetsintrycket av ett album blir. Effekten blir att jag direkt vill höra skivan igen!

Thomas Lundgren har en behaglig röst med mycket botten och påminner en del om sångare som Claus Lessman (ex Bonfire, Phantom 5) och Johnny Gioeli (Hardline). ”Now!” innehåller inga fillers, men ”Secret room”, ”Better day” och ”Turn it around” är i mina öron ett litet uns svagare än resterande spår. Konklusionen blir att detta är ett stycke utsökt AOR/melodic rock som det har tagit en jävla tid att karva fram, men resultatet går inte av för hackor! Ska du spela Roulette gör du med andra ord klokast i att göra det med hjälp av skivtallriken!

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT