ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Warrior Soul – Stiff Middle Finger (5.5)

warrior-soul-stiff-middle-finger-cd-2012

Band: Warrior Soul
Titel: Stiff Middle Finger
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Cargo Records
Producent: ?
Releasedatum: 2012-10-22
Betyg: 5.5/10

Jag har alltid gillat detta band. De har blandat hårdrock, metal och lite punk, till en riktigt skön mix. 

Det drömska, som legat som ett skimmer över musiken. Har gjort bandet så pass speciella som jag faktiskt tycker de är. Korys politiska och djupa texter, är absolut inte typisk för denna typ av musik heller. Utan de tillför ytterligare en dimension till musiken.

Nya plattan väcker verkligen en storm av känslor inom mig. Låtarna är av riktigt hög standard och av ”klassiskt” snitt. Korys sång är däremot i gränslandet mellan godkänd och ganska usel. Han verkar ha supit/knarkat bort sin enorma röst, mer eller mindre helt. Det är synd och skam på så fina låtar. 

Blir faktisk både ledsen och arg över att det måste låta på detta viset.

Med en Kory i högform, hade detta varit ett av årets bästa släpp. Nu blir det istället ett riktigt antiklimax. Dock går det fortfarande inte att bortse från att låtkvalitén lyckas rädda detta, från att bli ett enda stort fiasko.

Låtar som ”Planetary Revolution” och ”Junky Stripper” är så överjävla bra, att en hes och kraxade Kory, inte lyckas förstöra dem över huvud taget. Den sistnämnda låten, håller jag som en av de allra bästa låtarna som gjorts i år. Tung-gung de luxe, handlar det helt enkelt om.

”Rubicon” och ”Tear” är också riktigt starka låtar. Tyvärr är sången inte alls det, men den funkar i alla fall hjälpligt.

Lyckas man mot förmodan att se helt bakom detta fatala sångmisslyckade, så kommer man njuta av denna platta fullt ut. Men jag tror de flesta som lyssnat på bandet tidigare, får det lika svårt som jag.

Betyget får verkligen två ansikten. Låtarna är värda 8-8,5/10. Sången är 3-5/10 och då är jag ändå lite snäll i överkant. Så hur ska man då göra en slutlig och övergripande bedömning? Ja inte sjutton är det lätt inte…..

Bästa Låt: Junky Stripper
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER