ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Demon Head – Hellfire Ocean Void

3 Shares

Danska Demon Head’s senaste alster Hellfire Ocean Void blir det danska doomrockbandets tredje studioalbum. Jag hörde Demon Head första gången med låten Gallow’s Omen, som en kompis skickade till mig som ett låttips. Gillar ni tung doom hämtande inspiration från den gamla skolan så kan jag starkt rekommendera den låten, och i sådana fall kan det här albumet mycket väl falla er i smaken också! Det är nämligen vad som kännetecknar denna 8-spåriga platta. Temat är väldigt mörkt trots sina många melodiska sidor och är lite mer invaggande än låtexemplet Gallow’s Omen. Man kan säga att det melodiska, från instrumentala introt Rumours, är välbehövligt för att plattan inte ska grotta ner sig totalt och bli en skiva man inte vill lyssna på i mörkret. Det är ändock en mörk platta överlag.

Sångaren Marcus Ferreira Larsen har en utmärkande röst. Han varierar sig mellan mässande och klagande toner, vilket ger effekt i det rådande musiklandskapet. Svag som jag är för intron fångar Rumours mig direkt och när sedan The Night Is Yours går igång och är ett av de spår som visar plattans bästa sidor tillsammans med lugnare Labyrinth så känner man sig väl omhändertagen. Många spår går dubbelt och ger ett slags psykedelisk intryck som bidrar till den melankoliska, mörka tonen. En platta med mycket stämning, helt enkelt!


Det tråkiga är att man märker att plattan tappar krut mot slutet. Det är som att musiken tonar ut utan att göra något större väsen av sig i de två sista spåren. På en platta med så få låtar blir det en stor del av skivan, en påverkan som inte gör albumet lika starkt som det hade kunnat bli. Sistaspåret Death’s Solitude kommer liksom aldrig igång och Mercury and Sulphur intresserar mig inte. Det är dock ingen avvisande dom. Det ska bli spännande att se hur framtida projekt ser ut.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter