ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

L.A. Guns – The Devil You Know

7 Shares

2017 var året då L.A. Guns två starka män Phil Lewis och Tracii Guns, efter många år av konflikter, bestämde sig för att begrava stridsyxan. Det resulterade i fina albumet ”The missing peace” samma höst. En framgångsrik turné, som i fjol dokumenterades på liveplattan ”Made in Milan”, följde. Det gäller att smida medans järnet är varmt heter det ju, så nu bara ca ett och ett halvt år efter återföreningsplattan är det alltså dags igen.

Det är skönt när gamla hjältar låter som sig själva. På ”The devil you know” finns gott om skitig och rå sleaze, vilket alltid har varit synonymt med L.A. Guns som under storhetstiden på sent åttiotal var ett farligare och mer opolerat alternativ till band som Poison, Ratt, Warrant och Faster Pussycat.


”Stay away” låter som en typisk vintage L.A. Guns dänga med sitt slarvigt sleaziga sextondelskomp på hi-haten och den omisskännliga desperationen i Phil Lewis röst. ”Loaded bomb” har, för att vara L.A. Guns, en intressant och udda inledning. Här finns en tydlig Zeppelin influens. Solot är riktigt snyggt med bluesig slide och låter som något Slash skulle kunna göra. Titelspåret ”The devil you know” är något tyngre och låter som ett glättigt Black Sabbath i både komp och stick. I ”Going high” slår energimätarna i taket! Samspelet mellan Tracii och Phil är glödhett och man får en känsla av att de kan självantända när som helst!

Här finns tyvärr också flera spår som inte håller hela vägen. L.A. Guns kan konsten att skriva ballader med svärta och substans. Tyvärr är ”Another season in hell” mest en tråkigt såsig halvmesyr. Stentrista ”Gone honey” låter som ett halvtaskigt demoband och är inte kul någonstans.”Don’t need to win” är en ren bagatell som känns halvfärdig, och även om inledande ”Rage” visar upp ett virilt band med punkig energi och jävlar anamma så måste också bärande melodier få ta plats vilket de tyvärr inte får göra här.

L.A. Guns spelade uppenbarligen av sig en hel del ångest, sorg och aggression på föregående fullängdaren ”The missing peace (2017)”. Nu verkar det som att de mår lite för bra för att kunna prestera på topp och därför når inte ”The devil you know” alls samma höjder. Bitvis blixtrar det dock till med mycket attityd, spelglädje och energi. Phil Lewis sjunger fortfarande som en testosteronstinn slyngel från L.A’s smutsigaste bakgator och Tracii Guns visar stundtals vem som är Sunset strips okrönte gitarrkung! Produktionen är rå och oborstad, ibland dock på gränsen till demostadiet. I sina bästa stunder är L.A. Guns ett farligt och uppviglande band med förmåga att uttrycka både smärta, sorg, ursinne och kärlek i såväl råbarkade rock’n roll hymner som känslosamma ballader. Här hade emellertid behövts slipas betydligt mer på låtmaterialet, det finns för lite som berör på djupet helt enkelt.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter