ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Queensrÿche – The Verdict

47 Shares

Todd La Torre gav Queensrÿche nytt livsblod när han gick med i bandet 2012. Även om jag inte tycker att första självbetitlade plattan inte var ett mästerverk, så visade album nummer två “Condition Hüman” att man verkligen hade hittat hem till gammal storform. Nu är det dags för tredje alstret och på detta album så får Todd större utrymme. Förutom att han givetvis sjunger, så spelar han trummor på hela plattan. Jag tycker att han dessutom har städat bort de värsta Tate-imitationerna och känns mycket mer självsäker bakom mikrofonen. Förövrigt så känns hela bandet mer säkra på sig själva och verkar ha hittat hem på allvar nu. Kanske var det Scott Rockenfields långa “paus” från bandet som blev den sista saken att fall på plats? Huruvida han återkommer till bandet återstår att se, men just nu känns det mer som en personlig fråga för honom, snarare än en fråga för bandet. En sak är dock helt säker: Jag saknar verkligen inte Geoff Tate och hoppas att Todd fortsätter i många år till!

“The Verdict” börjar hårt, hårdare än på över 30år och den fortsätter genom hela plattan att vara den tyngsta produktion sedan “Operation Mindcrime”. De progressiva inslagen är också fler på länge och för tankarna till “Rage For Order”. Efter att ha hört plattan drygt 10 gånger i sin helhet, så kan jag säga att det finns låtar som sätter sig direkt, men även de som tar några rundor på skivspelaren innan man uppskattar dem fullt ut. Skivan mattas av en aning mot slutet, så maxbetyget blir om intet. Men efter denna uppvisning på knappa 45min, så kan man inte vara annat än nöjd med slutresultatet.


Älskar man de fyra första QR-albumen och även uppskattar delar av bandets sentida skivor. Då borde “The Verdict” vara given i skivhyllan.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter