ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Beast In Black – From Hell With Love

Att Anton Kabanen var den lysande stjärnan och ryggraden i Battle Beast råder det inga som helst tvivel om. Trots det, så har nyss nämnda band klarat av separationen på ett bra sätt, men Kabanens nya band är definitivt i en högre division och spelar. Musikaliskt så tycker jag Beast In Black faktiskt har närmat sig Battle Beast och deras senaste platta “Bringer Of Pain”. Det har smugit sig lite fler “trudilutter” och discoljud i en del av låtarna. Är man en benhård “metal-puritan” så kan jag tänka mig att kräkreflexen sätter igång, men är man precis som jag uppvuxen med Tracks på p3 och har lyssnat på åtskilliga blandband när man spelade pingis hemma i garaget på 80-talet, så har man nog inte problem med detta tilltag.

Rent låtmässigt, så saknar jag de här riktiga bergstopparna, men dalarna går inte lika djupt som de gjorde på debutplattan. Med andra ord, så blir helhetsintrycket faktiskt en aning bättre på “From Hell With Love”. Styrkan på Beast In Blacks nya album är variationen. Det finns förklädda poplåtar, lite hårdare och snabbare låtar till exempel “No Surrender”, “Killed By Death” och dessutom en totalt grym ballad “Oceandeep”. Man har dessutom gjort en ganska lyckad cover av Robert Teppers “No Easy Way Out”, som återfanns i filmen Rocky IV 1985. Yannis Papadopoulus har dessutom en röst som passar till musiken perfekt: Han kan sjunga rivigt, men även änglalikt som en liten tjej när det behövs.

“From Hell With Love” är “schlagermetal” när det är som allra bäst! Det är en lyckad symbios mellan 80-talet och nutiden. Ibland behöver man musik som man blir glad av och Beast In Black levererar verkligen en stor portion lycka.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER