ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

West Bound – Volume 1

Även om Los Angeles-baserade West Bound (Ja, det ska tydligen särskrivas) är ett debuterande band så är flera av medlemmarna veteraner i branschen, vilket märks då rutin och pondus lyser igenom i både sound och uttryck. ”Volume 1” är också ett ganska jämnstarkt album med hyfsat låtmaterial som inte gör bort sig.

Inledande ”Never Surrender” sammanfattar på ett representativt sätt vad West bound handlar om. Klassisk hårdrock med inspiration från sjuttio och åttiotalen står i fokus. Här vilar både Ozzy, Dio och Whitesnakes skuggor tunga i sång och melodislingor. ”Dance Of Life” har ett gött groove i sitt ”Heavy metal” (Sammy Hagar) inspirerade riff. Chas West (Resurrection Kings, ex-Bonham, Lynch Mob etc.) har mycket av Gary Cherone (Extreme) i röstuttrycket här. ”Nothing” är ett melankoliskt drama med tydliga Ozzy-vibbar och finstämt piano i bakgrunden. Suggestiva ”Traveller” avslutar på ett episkt sätt med Rainbowinspirerade keyboardslingor och Zeppelindoftande storslagenhet i harmonierna.


I övrigt gör spår som ”On My Own” och ”Keeper Of The Flame” sitt jobb som trevliga högerfotsstompare,
”Turn To You” är en lagom trivsam powerballad och ”Roll The Bones” har bra tryck i både riff och refräng.

Med influenser som Ozzy Osbourne, Montrose, Dio, Whitesnake, Lynch mob och Extreme har West bound byggt en solid grund. Även om bandet varken är särskilt nyskapande eller sticker ut något nämnvärt så finns det en självsäkerhet och ett jävlaranamma hos detta L.A band som jag finner väldigt tilltalande. Flitigt anlitade Chas West är en kompetent och kraftfull sångare med attityd och en pipa som bär spår av tungviktare som Ronnie James Dio, David Coverdale och Gary Cherone. De båda gitarristerna Roy Z (Bruce Dickinson, Halford, Tribe of Gypsies) och Jimmy Burkard shreddar likt Jake E. Lee (Ozzy Osbourne, Jake E. Lee’s Red Dragon Cartel), George Lynch (Dokken, Lynch mob) och Eddie Van Halen. West bound kan sitt hantverk således, men är samtidigt inte tillräckligt originella för att nå några högre höjder. Några guldkorn finns det dock absolut, särskilt för de som gillar kaxig gitarrhjältehårdrock med åttiotalsdoft.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link