ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

YoungBlood – No Retreat (8.0)

youngblood-no-retreat-cd-2012

Band: YoungBlood
Titel: No Retreat
Genre: Melodiös Hårdrock/Hair Metal
Skivbolag: Eonian Records
Producent: James Bogart
Releasedatum: 2012-10-09
Betyg: 8/10

Året är 1989, ett ungt lovande band från Indianapolis USA, kontrakteras av Sony/Epic Records.
45st låtar spelas in under de 9 månader bandet spenderar i studion och 16 låtar väljs ut till det slutgiltiga albumet, resten sparas ”tills senare”. Sedan blir det tyst, så tyst. Åren går och ingenting, absolut ingenting händer. Men nu i oktober 2012, så ser äntligen den gravt försenade debutplattan ”No Retreat ”dagens ljus. Hoppas nu att de andra 29 låtarna inte låter vänta på sig i 23 år(de också). Utan att de släpps inom något år, då blir jag riktigt lycklig.


På denna platta låter det av naturliga skäl, som tiden stått stilla. Influenserna från band som: Extreme, Firehouse, Steelheart och Slaughter är minst sagt väldigt påtagliga. Sångaren Bobby Sisk låter som en korsning av Mark Slaughter och Mike Matijevic. Med andra ord, är rösten perfekt och extremt genretypisk.

Det låter för det mesta väldigt äkta och inte ett dugg påklistrat. Enda frågetecknet/utropstecknet är varför de valt att pressa in 16 låtar på denna plastbit? Några av låtar håller inte riktigt måttet och drar ner helhetsbetyget ett par snäpp. Skulle vilja påstå att tog man de 10 bästa låtarna på denna platta, så hamnar man farligt nära en fullpoängare.

Det verkar som denna typ av musik fått ett riktigt uppsving under 2012. Tänker bland annat på Trixters eminenta platta ”New Audio Machine” , som kom tidigare i år. För mig som växt upp med denna musik, så är det verkligen som att man har dött och hamnat i hårdrockshimlen. Må så vara att YoungBloods skiva inte är nyinspelad musik, utan ”gammal” skåpmat. Men plattan är i alla fal släppt i år och då är den banne mig ny.

De låtar som sänker skivan lite grann är balladerna, de är överlag inget vidare. Även om de inte är hemska heller, utan bara lite ordinära. Ett litet plus ska jag dock ge till några av dessa låtar, för de är gjorda med glimten i ögat och de är ganska så humoristiska. Trots denna lilla utfyllnad, så är skivan så pass bra och nostalgifaktorn så hög, att allt annat än ett toppbetyg vore fel att ge.

Rocklåtar som: ”Pump It Up”, ”Get Down To It”, ”Shot Of You” med mera, får en att stampa takten och bara le, så man får en bredare mun, än självaste Steven Tyler och det vill inte säga lite det.
Den halvlugna Steelhearts-doftande ”Taste Of Your Lovin” får ändå anses som den låt jag gillar allra bäst, den är helt enkelt suverän.

23 år väntan är över. Eller väntan, jag visste ju inte att denna skiva ens existerade. Tur det, annars hade jag saknat den i 23 år. Denna platta är given i varje melodiös hårdrockares hem!

Bästa låt: Taste Of Your Lovin

{youtube}3BgO4qKLfU0{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link