ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Starbreaker – Dysphoria

14 Shares

Tredje gången gillt för kombon Magnus Karlsson (Primal Fear) och Tony Harnell (TNT) som gruppen Starbreaker och det har dröjt över tio år sedan sist men konstaterar glädjande och omgående att även om debuten rankas högt så är Dysphoria det jämnaste, mest varierade och välljudande albumet av de tre.

Magnus har sedan länge bevisat att han är expert på att komponera låtar och då speciellt när de ska anpassas till en specifik sångare, bra exempel på det hittas framförallt på Magnus Karlsson´s Freefall plattorna.
Att lyckas få Tonys stämma att platsa perfekt oavsett om det är en Primal Fear-aktig heavy metal smäll som inledande Pure Evil eller en gnistrande vacker pianoballad som Beautiful One så lyckas han.
Med andra ord kan man också beskriva plattan som bred där man satt fokus på låten som helhet samtidigt som Tony och Magnus format den till något genuint med klass. Magnus solon är som alltid i världsklass och produktionen är också den bästa i trilogin.


Första och sista spåret tilltalar minst. Pure Evil skulle kunna vara restmaterial från Primal Fear och avslutande Judas Priest covern känns som utfyllnad för att nå tvåsiffrigt antal låtar och hade passat betydligt bättre som bonusspår, resten av spåren är bra till riktigt bra. Titelspåret har något förvånande en bättre vers än refräng, How Many More Goodbyes rör om känslorna och vissa låtar är det närmsta vi hört Magnus göra som liknar Last Tribe vilket borde behaga många.
Med stor säkerhet så är det lika förväntat som effektfullt och Magnus gör återigen en stark platta som inte skänker några tvivel om hans fortsatta framgång som både kompositör och musikant.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter