NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Evergrey – The Atlantic

602 Shares

När Evergrey släpper nytt så grumlas periferin något, man spänner öronen och öppnar själen för känslorna som kommer slå över dig. Denna gång får man anledning att hålla andan länge i den tsunamivåg av sällan skådat slag som kommer överskölja dig som lyssnare.

Evergrey har aldrig släppt ett mediokert album. Största anledning till det är de extremt melodistarka och emotionella låtarna som med en så pass egen kraft och karaktär gör att nästan inget annat går att jämföra med bandets skapelser. När det även är snyggt paketerat och så pass kompetensrikt utfört så blir helheten oerhört svårslagen.
The Atlantic är inget undantag och ingen, jag repeterar, INGEN bör bli besviken på detta album.

Om man bortser från välljudande 66 sekunders spåret The Tidal så innehåller albumet nio låtar till mellan fyra och åtta minuter där den kraftfulla och progressiva inledningslåten A Silent Arc bankar ur mig den sista lilla oron att de inte skulle lyckas följa upp föregångaren The Storm Within på ett värdigt sätt. Jämföra mot tidigare album är enkelt och det är lätt att fastslå att Tom & co än en gång förbättrat artilleriet i denna kanonad av gripande melodier och smått övernaturliga expertis i skapandet av bestående och kvalitativa låtar.Det är svårt att välja specifika favoriter men Weightless är dräparen bland albumets hyperstarka kollektion av varierade låtar, det är också kul att skivans intensitet behålls även i avslutande låten The Ocean som summerar lyssnarupplevelsen som anmärkningsvärd, träffsäker och klanderfri.

Produktionen är utsökt och extra eloge till de framhävda basgångarna som ger större råhet till materialet.
Albumets sammanvävda koncept med konvolut, färgnyanser, texternas tema, videorna och musiken är sällsynt lyckat och stämningshöjande vilket gör att det absolut inte finns något att anmärka på.

Nu när både luft och vatten avverkats på senaste två skivorna så kanske det tredje elementet på nästa skiva borde bli eld då Evergrey 2019 är hetare än någonsin.

Artist: Evergrey
Titel: The Atlantic
Genre: Metal
Skivbolag: AFM
Releasedatum: 2019-01-25
Betyg: 5/5
Bästa låtar: Weightless, End Of Silence & Departure

602 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!