ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Arch Enemy – Covered In Blood

Arch Enemy har aldrig gjort sitt ett namn för att vara ett coverband (i jämförelse med exempelvis Metallica och deras omåttligt omtyckta ”Garage-Inc”-platta). Men genom åren har de faktiskt spelat in ett antal covers i studio. Något som de inbitna fansen känner till. De har dock bara släppts som bonusspår tidigare och inget vi har kunnat ta del av samlat på ett enskilt album. Förrän nu.

Titeln ”Covered In Blood” är träffande. Omslaget snyggt och osar Arch Enemy-estetik (som vanligt en eloge till deras grafiska formgivare) Men vid en första anblick känns inte innehållet riktigt Arch Enemy. Men låter ändå Arch Enemy.

Av coversamlingens samtliga 24 spår hittar vi (lite otippat) tolkningar av mjukrockare som Mike Oldfield och Scorpions. Även åttiotalsmetal som Iron Maiden och Judas Priest samt en hel del crustpunk. Varav det sistnämnda är samlingens undermåligaste spår under speltiden. Åtta punkcovers (hela fyra av dem är tolkningar av Skitlickers) är för många och genren i sig passar inte det tekniska Arch Enemy överhuvudtaget. Dock är jag som undertecknad recensent en aning partisk i frågan då crustpunk inte alls är min kopp av té.

Albumet glänser när de stenhårt tolkar Europe, Scorpions och Mike Oldfield. Som allra mest glänser skivan (även här otippat) när Arch Enemy tolkar den übersönderspelade ”Breaking The Law”. De sätter en personlig prägel på låten – en form av hårdare metalcoreversion.

Arch Enemy är ett stadigt coverband. Kanske dags att slänga in en å annan cover i liverepertoaren nu?

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER