ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Witherfall – A Prelude To Sorrow

De flesta känner nog till bandet tack vare eller på grund av att Joseph Michael även sjunger i Sanctuary, efter Warrel Dane´s tragiska bortgång. Jag kände dock till Joseph sedan tidigare, då jag nästan lyssnat sönder Witherfalls debutalbum “Nocturnes And Requiems”. Den släpptes faktiskt två gånger, då den först kom ut som egenutgivning och släpptes senare på Century Media-etiketten. Som sig “bör, så säger medföljande information till promon, att nya plattan är minst lika bra eller till och med bättre än den första var. Det håller jag inte riktigt med om. Även om “A Prelude To Sorrow” är en riktigt vass platta, så är och förblir debuten snäppet bättre.

Musikaliskt så håller man sig i “Nevermore-land” och jag förstår ju varför man tog in Joseph som sångare i nyss nämnda band . Sämre ersättare till Warrel kan man ha, om man säger så. Ska man hitta något som skiljer sig från debuten, så är det att det är lite mer variation och progressivitet på nya albumet.

Det blev ingen “femetta” den här gången, men väl en genomstark fyra i betyg. Kolla in “A Prelude To Sorrow” om ni gillar Nevermore, det lär ni inte ångra.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER