NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Witherfall – A Prelude To Sorrow

71 Shares

De flesta känner nog till bandet tack vare eller på grund av att Joseph Michael även sjunger i Sanctuary, efter Warrel Dane´s tragiska bortgång. Jag kände dock till Joseph sedan tidigare, då jag nästan lyssnat sönder Witherfalls debutalbum “Nocturnes And Requiems”. Den släpptes faktiskt två gånger, då den först kom ut som egenutgivning och släpptes senare på Century Media-etiketten. Som sig “bör, så säger medföljande information till promon, att nya plattan är minst lika bra eller till och med bättre än den första var. Det håller jag inte riktigt med om. Även om “A Prelude To Sorrow” är en riktigt vass platta, så är och förblir debuten snäppet bättre.

Musikaliskt så håller man sig i “Nevermore-land” och jag förstår ju varför man tog in Joseph som sångare i nyss nämnda band . Sämre ersättare till Warrel kan man ha, om man säger så. Ska man hitta något som skiljer sig från debuten, så är det att det är lite mer variation och progressivitet på nya albumet.

Det blev ingen “femetta” den här gången, men väl en genomstark fyra i betyg. Kolla in “A Prelude To Sorrow” om ni gillar Nevermore, det lär ni inte ångra.Band: Witherfall
Titel: A Prelude To Sorrow
Genre: Modern metal/US Power metal
Skivbolag: Century Media Records
Speltid: 58:16
Releasedatum: 2018-11-02
Betyg: 4/5
Bästa låt: Shadows

71 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!