ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ten – Heresy And Creed (8.0)

ten-heresy-and-creed-cd-2012

Band: Ten
Titel: Heresy And Creed
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers
Producent: Dennis Ward/Gary Hughes
Releasedatum: 2012-11-19
Betyg: 8.0/10

Man skulle kunna göra sig lustig över att detta är Tens tionde album…yeah, skitroligt och det kommer mer, garanterat.

Jag gav bandets nionde album, Stormwarning, en tia för nåra år sedan så då är den naturliga följdfrågan…wait for it…:
Är tian från Ten också en tia (hallå, kvällspressen…hör av er!!)?
Nej, det är den tyvärr inte! Trots att den är så långt ifrån en besvikelse man kan komma så når den ändå inte ända upp föregångarens höjder.

Det hela börjar ofantligt snyggt med introt “The Gates of Jerusalem” och dess övergång till “Arabian Nights, en låt med en text värd att lyssna på.

Följande “Gunrunning” är den låt som på sätt och vis bekräftar att Heresy & Creed är en av de tyngre skapelserna från bandet, det vill säga Gary Hughes. Låten hålls kvar i AOR-träsket endast av Gary Hughes väna röst.
Sådär fortlöper det, rena smörlåtar blandas med tyngre prylar men med den gemensamma nämnaren att de alla är bra låtar med gott om så kallade “hooks”.
Där finns t.ex. “Raven’s Eye”, en folksång som knappt har styrfart, och plattans plåster “The Preistess”. Den sätter sig, kan jag lova. Där finns också “Unbelievable” som spår tolv och det är utan tvekan, i mina öron, plattans bästa.
Frontiers påstår att H&C inte inte ens kommer i närheten av att innehålla en filler men där har de fel. Avslutaren “The Riddle” är nämligen en sådan och även om man hört mången sämre filler så sänker den faktiskt helhetsbetyget lite. Det åsido, vi får 13 välgjorda låtar spridda över 66 mycket behagliga minuter och det är ingen överdrift att påstå att den här kommer ligga högt på listan när vi snart ska summera skivåret 2012.
Gary Hughes är ett geni.

Bästa låt: Unbelievable

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER