NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Soilwork – Verkligheten

66 Shares

Soilworks höga lägstanivå har nog inte många missat. Inte heller det inspirerade låtskrivandet eller den stadigt uppåtgående utvecklingskurvan trots så många år i branschen och Verkligheten är inget undantag men ändå smått chockerande. Här byts silver till guld, likgiltighet mot glädje, regn mot sol o.s.v. för pusslet är nu färdigt och alla bitar passar perfekt.
Detta beror på flera saker som t.ex. en perfekt och sylvass produktion av Thomas “Plec” Johansson som hittar tyngd i det minimalistiska samt skärpa i det mustiga men även nya trummisen Bastian Thusgaard är en bidragande faktor till den uppenbara succén. Även om tekniska Dirk Verbeuren var klanderfri så passar Bastians överlag rakare spel bättre till materialet även om han också exploderar med finess med jämna mellanrum, lyssna på drivet i The Wolves Are Back In Town.

Skivans absoluta behållning är ändå materialet som likt en urkraft vältrar sig över och krossar minsta tvivel om eventuell utfyllnad. The Ageless Whisper klingar TNFO i metalversion och Soilworks melodiösaste album är ett faktum där även “grind-partierna” smeker örongångarna med ljuvligt klara melodier. Intensiv tvåtakt smattrar mjukt och passande till Björns röstresurser som än en gång visar sig vara oemotståndliga och enbart hyllningsbara. Har fortfarande lite svårt att bli kompis med Bleeder Despoiler och Full Moon Shoals även om de skulle varit topplåtar i ett sällskap av sämre låtar och det finns betydligt bättre låtar på skivan än de första singelsläppen där skivans andra halva är absolut bäst av denna tolv låtar långa kavalkad av imponerande metal.

De är snubblande nära full pott när de placerar ribban högt bland molnen och vi får se hur många skivor kan nå till dessa svindlande höjder under resten av året.
Tolv spår varav ett intro senare så konstaterar jag att om Verkligheten skall fram så är detta bandets bästa, ett av 2019 års 10 bästa album och en enormt stark start på musikåret 2019.Artist: Soilwork
Titel: Verkligheten
Genre: Metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2019-01-11
Betyg: 4/5
Bästa spår: Needles And Kin, The Wolves Are Back In Town & The Ageless Whisper

66 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!