ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Germán Pascual – A New Beginning (7.0)

German-Pascual-A-New-Beginning-CD-2012

Band: Germán Pascual
Titel: A New Beginning
Genre: Melodic Metal
Skivbolag: Nightmare Records
Producent: Germán Pascual / Raphael Dafras
Release datum: 2012-10-09
Betyg: 7/10

Min första tanke när jag ser en skivkonvolut med en persons namn istället för ett bandnamn så blir jag misstänksam, speciellt när jag känner igen namnet som figuerat i olika band och projekt tidigare och bra sådana.
Ska vi utsättas för överblivet band material eller är det en komplett urspårning i jämförelse med bandet, frågetecknen är flera när jag sätter skivan i spelaren. Men detta visar sig vara en överraskning och det i bra bemärkelse, detta material står definitivt på egna ben och är ibland starkare än ett av hans tidigare band, inga mindre än Narnia som han sjöng med på 2008 års album “Course Of A Generation”. Han sjöng även i Minds Eye och har gjort insatser på album med Divinfire, Soulspell och Golden Ressurection.


Detta är ett naturligt steg framåt och skulle mycket väl kunna vara Narnias fortsättning, en del av den känslan kan kanske bero på att han på detta album fått sällskap av Carl-Johan “CJ” Grimmark som också är en del av Narnia, övriga musiker som bidrar på detta album är Per Schelander från Pain Of Salvation / Royal Hunt och Raphael Dafras från Almah / Seven Horizons som även är delproducent på denna platta.
Uruguay födde Germán som växt upp i Brasilien och Sverige besitter en mycket stark röst som i vissa sammanhang jämförts med David Coverdale och Ronnie James Dio, kanske en aning överdrivet men sjunga det kan han och det visar han i det ena spåret efter det andra.
Produktionsmässigt är det imponerande med tanke på att den är inspelad i sångarens egna studio, det är maffigt och tungt.
De flesta låtarna är uptempo med ett crescendo vid varje ultra melodiös refräng, låtarna känns genomarbetade och ibland en aning samarbetade dvs det är ibland svårt att kunna urskilja dem från varandra.

Musiken bjuder på mycket dubbeltramp en del snygga elektroniska inslag och keyboard som en avvägd  krydda.
Ibland drar det åt Thrash hållet för att sedan dra iväg lite åt Powermetal, men alltid med en balans som inte gör känslan spretig.
Det enda magplasket och ett rejält sådant är avslutningsspåret “Cancion Con Todos” Spanska är språket och slemmig är låten, helt malplacerad och sänker betyget en hel pinne, så synd när man har imponerats under plattans första nio.

Totalt blir plattan mer än godkänd för sitt potenta melodisnickeri och tunga produktion och jag hoppas och tror att detta inte är det sista vi hör från denna herre. Men om ni gillar något av ovan nämnda band så blir nog detta inte en besvikelse, det blev det i alla fall inte för mig.

Bästa låt: I Call For The One

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link