ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dirty Passion – In Wonderland (7.0)

68 Shares

dirty-passion-in-wonderland-cd

Band: Dirty Passion
Titel: In Wonderland
Genre: Sleaze/ Hård Rock
Skivbolag: Denomination Records/Transubstans Records/Perris Records
Producent: Dirty Passion
Releasedatum: 2012-11-07
Betyg: 7/10

Till att börja med, kan jag konstatera att hela bandet utvecklats ganska mycket sedan debuten ”Different Tomorrow”. Det låter tightare, överlag är det lite hårdare och det är mera attityd på nya plattan. Kriss Lohikoskis röst passar som hand i handsken till musiken och sånginsatsen på ”Addicted” ger mig rysningar av välbehag.


Jag vill gärna dela upp plattan i tre segment:

Balladerna: Här finns den för många redan bekanta ”Where Darkness Falls” som är en bra låt, rätt och slätt. Sen har vi ”Stay”, som är ännu lite bättre och sist men absolut inte minst, den riktigt fina ”Addicted”. Den är enligt mig är den ballad som verkligen sticker ut på plattan. Den har verkligen chansen att bli en riktig radiohit, om nu den hittar fram till etern. ”Make It Last” är den fjärde balladen och den gillar jag klart jag minst. Tycker inte riktigt den tar sig och känns lite som utfyllnad.

De hårdare rocklåtarna: Öppningspåret ”Into The Wild ” och avslutande ”Shadowland” brötar på ganska så duktigt. Den snabba ”Dead End”, kan jag även räkna in i denna ”grupp”. Dessa låtar tilltalar mig väldigt mycket, måste jag säga och jag hade gärna några sett fler sådana på plattan. För jag älskar verkligen denna mer Hardcore Superstar-ljudande ”sleazandet”. Mer sådant i framtiden och jag är helt såld.

De som låter som förra plattan(mer eller mindre): Här har vi bland annat nya singeln/ videon ”Daughter Of The Reaper”, som också är en småtrevlig låt. Är man bra på att räkna så vet man att det finns 3 låtar till som låter som ”gamla goda tider”, eftersom albumet innehåller 11 spår. Just detta segment, är det som jag gillar minst på plattan. Det har inte så mycket att göra med kvalitén, som det har att göra med att jag av hävd har lite svårare med den ”grenen” av sleaze. 

Man kan utan att överdriva säga att denna skiva är mycket mer varierad än debuten var och det är verkligen positivt. Då det höjer helhetsintrycket rejält och tar man sig tid att lyssna på denna skiva några gånger. Så börjar den sätta sig fast ordentligt i ryggmärgen och man kan inte göra annat än digga med. 

Bästa Låt: Into The Wild/Addicted

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link