ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Johnny Gioeli – One Voice

Johnny Gioeli verkar inte tillhöra den typen av musiker som kan luta sig tillbaka och nöjt stå stilla en stund efter att genom hårt arbete ha producerat fram ett verk. Tidigare i år släppte mannen ett album tillsammans med Dean Castronovo och ett album med musikprojektet Axel Rudi Pell, titulerat Knight’s Call. Nu i december passar han på att presentera ett mer soloinriktat projekt. Allt detta under ett och samma år. Verkligen produktivt!

Det är med Frontiers Records i ryggen som Gioeli släpper soloalbumet One Voice 7 december. Multisysslaren har gjort mycket, men One Voice är hans första solosläpp. Man kan redan här ana att det här inte riktigt kommer att låta som den Gioeli vi är vana vid att höra – lagspelaren Gioeli. Detta kan vara av intresse för lyssnare som vill höra en ny sida av den imponerande artisten.

För mig personligen väcker albumet blandade känslor. Vissa låtar känns bara som fillers. It, Running och Mind Melt är mysiga spår med trevlig sång och inte så mycket mer än det. Dem har gott om sällskap. Emellanåt upptäcker man dock att man dragits in i ett spår som blommar ut lite extra och har lockat en till sig, och då har man redan suttit och vaggat med ett tag. Jag pratar förstås om låtar som Drive och One Voice. Den sistnämnda påminner om någonting som sentida Bon Jovi har gjort, och den känslan infinner sig lite här och var under albumgenomlyssningens gång. Hit Me Once, Hit Ya Twice är också en låt som med snäppet vassare energi gör att man blinkar till och spetsar öronen på nytt.

En tråkig känsla jag känner är att det inte finns någonting som tilltalar mig på det instrumentala planet, men det är uppenbarligen inte där fokuset ligger. Med röstkvalitén och albumtiteln i åtanke känns målet tydligt. Jag får nog konstatera att jag är mer av en bandlyssnare än en sololyssnare.

Betyget jag ger Johnny Gioeli’s One Voice blir en stark tvåa. För sången låter bra, det gör den verkligen och det är ju den som ska lyftas fram. Men det blir inget spännande av det hela, det kan jag inte låta gå osagt. Det blir faktiskt lite av ett sömnpiller emellanåt. Gioeli, du kan bättre än detta!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER