ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Days Of Jupiter – Panoptical

Berg och dalbana är den första reflektionen vilket är skoj i en nöjespark men i musiksammanhang brukar det inte vara lika positivt och efter att ha hört Örnsköldsvik bandets fjärde album Panoptical så blir jag förundrad.

Anledningen är att de återigen efter ett imponerande album levererar en något tunnare skapelse än sin föregångare likt djupdykningen Only Ashes Remain från 2015, så illa är det dock inte denna gång. Framförallt den återfunna energin från förra skivan aktiveras inte till fullo, låtmaterialet är inte heller lika vasst och tilltalande som sist och vad det beror på är ren spekulation men kanske den kortare release-intervallen än tidigare kan vara en orsak eller är det uppskruvade förväntningar efter varje bra släpp som egentlige när för högt ställda?


Det finns ingen anledning att tro att det inte finns potential i detta band men det är synd att de inte funnit en stabilare väg att förvalta sitt musicerande till en högre lägsta nivå. Det finns absolut bra låtar som t.ex. Why och We All Die Young och de flesta av befinner sig på första halvan förutom bästa och avslutande Theives And Legends men det är ändå ganska tydligt att den inledande välvispade grädden successivt tunnas ut ju längre skivan spelas, så illa som minimjölk blir det aldrig utan stannar vid en touch av mellanmjölk som värst.

Ibland tippar de dessutom över i den geggiga standard sörjan av amerikansk radiorock och de måste se till att inte hamna djupare i den smeten annars kan det bli svårt att resa sig en tredje gång men om vi ska se till historien så kommer det ett vassare album nästa gång. Låt oss hoppas på det.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter