ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Stephen Pearcy – View To A Thrill

5 Shares

När moderskeppet Ratt ligger lågt med studioaktiviteter passar gamle sunset strip-råttan Stephen Pearcy på att släppa soloplatta. ”View to a thrill” flirtar med James Bond i både albumtitel, omslagsestetik samt i några låttitlar (”U only live twice”, ”Sky falling”).

Musikaliskt är det mesta sig likt, det låter som Ratt helt enkelt. Stephen, som aldrig varit någon skönsångare, låter på sitt sedvanliga kaxiga och kraxiga manér. Kanske var några av spåren här tänkta som framtida Rattlåtar, men de infekterade konflikter som under karriären genomgående härjat bandet har förmodligen satt stopp för nya albumsläpp.


Till skillnad mot senaste Ratt albumet ”Infestation” (2010) är det glest mellan höjdpunkterna på ”View to a thrill”. ”Double shot” är däremot en rökare med hög energi som påminner om gammal hederlig sleazemetal i stil med Mötley och Ratt. ”I’m a ratt” är också ett godkänt spår med skönt riff och lite drama i melodierna. Både ”From the inside” och ”Violator” är intressanta då de låter en smula alternative och grunge i gitarrharmonier och sound. Mer Alice in Chains och Stone Temple Pilots än Ratt om man säger så. Det är också intressant att Stephen ibland nästan låter som Dave Mustaine (Megadeth). Det blir extra tydligt när hans kraxanden nästan kvävs stundtals i avslutande ”Violator”.

Vi känner väl igen oss i Pearcys omisskännliga röst och kaxiga sångstil. ”View to a thrill” påminner mycket om den klassiska attityden och soundet från Ratt, men pliktar olyckligtvis på minnesvärda riff och slagkraftiga refränger.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter