ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Obsession – Order of Chaos (6.0)

obsession-order-of-chaos-cd-2012

Band: Obsession
Titel: Order of Chaos
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Inner Wound Recordings
Producent: –
Releasedatum: 2012-10-03
Betyg: 6.0/10

Känn på den här line-up’en: Michael Vescera (Animetal USA, ex Loudness, Yngwie Malmsteen) – Sång, BJ Zampa (ex Dokken, Yngwie Malmsteen, House of Lords) – trummor, Scott Boland (MVP) – Gitarr, John Bruno (X Factor X) – Gitarr, Chris Mccarvill (House of Lords, ex Dokken, Jeff Scott Soto) – Bas. Det där är Obsession, hörni.
Bandet bildades redan 1982 och hann innan uppbrottet 1989 släppa två album. Order of Chaos är bandets andra släpp sedan återuppståndelsen 2004 och med det sagt så vet ni som var vakna på mattelektionerna att detta är det fjärde albumsläppet från Obsession.

Michael Vescera har en underbar röst, ingen kan påstå något annat. De övriga medlemmarna är också top notch på det de gör, något som med eftertryck hörs på albumet. Men elva Messi’s i samma lag behöver ju inte innebära succé och världsklass, det innebär troligtvis istället en plågsam förutsägbarhet.
Det där är precis vad som händer Obsession. Trots att låtmaterialet håller en bra standard så är det väldigt lite i den här föreställningen som sticker ut eller griper tag i mig som lyssnare och utan att försöka spela mysig eller svår så konstaterar jag att lättlyssnat är inte alltid en fördel. 
Det är alltså i grunden inte dåligt det här, det är bara så tröstlöst intetsägande. Den enda låt jag spontant kan komma ihåg efter en av alla de otaliga varv plattan snurrat är “Forbidden Desire”, där finns åtminstone något som kan kallas utmaning för lyssnaren.
Order of Chaos kommer självklart att gå hem hos vissa av er men som ni förstår inte hos undertecknad. Jag tror tyvärr att om den ens någon gång når ytan så blir det kortvarigt. Efter det väntar drunkningsdöden i det bestialiska mediabrusets fors vilket är väldigt synd då det här kunde ha blivit hur bra som helst.

Bästa låt: Forbidden Desire

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER