ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Disturbed – Evolution

Att Disturbed försöker rida vidare på succé vågen som covern av Simon & Garfunkels Sound Of Silence genererade märks tydlig då bandet gör sina mest avskalade låtar och därmed sitt mest varierade album hittills. Med en oamerikansk bredd i materialet blir resultatet svulstigt, ovanligt vackert och kanske deras bästa hittills.

Inledande singeln Are You Ready är ett perfekt val och ett lysande exempel på vad som är kännetecknande med Disturbed, efterföljande låt får adrenalinet att rusa till toppnivåer och redan där vet man att det är något speciellt med detta album. Det är inte bara där kraften finns som det etsar sig fast, även balladerna Already Gone, Hold On To Memories och bonuslåten Uninvited Guest skimrar kraftfullt och är en större orsak till albumets totala kraft. Sångaren David Draiman brillierar dessutom bland lugnare toner samtidigt som oemotståndlig kraft briserar ut där så krävs.
Kanadensiska producenten Kevin Churko (Papa Roach, Five Finger Death Punch) har också gjort tillräckligt för att förbättra slutprodukten ytterligare och med bonuslåtarna så blir detta en gedigen mumsbit för alla fans.

Titeln på skivan är passande då utvecklingen inte går att bortse ifrån och ett gott tecken är att man när man lyssnat klart får torka svetten ur pannan orsakad av både glädje och tillfredsställelse .

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER