NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Disturbed – Evolution

20 Shares

Att Disturbed försöker rida vidare på succé vågen som covern av Simon & Garfunkels Sound Of Silence genererade märks tydlig då bandet gör sina mest avskalade låtar och därmed sitt mest varierade album hittills. Med en oamerikansk bredd i materialet blir resultatet svulstigt, ovanligt vackert och kanske deras bästa hittills.

Inledande singeln Are You Ready är ett perfekt val och ett lysande exempel på vad som är kännetecknande med Disturbed, efterföljande låt får adrenalinet att rusa till toppnivåer och redan där vet man att det är något speciellt med detta album. Det är inte bara där kraften finns som det etsar sig fast, även balladerna Already Gone, Hold On To Memories och bonuslåten Uninvited Guest skimrar kraftfullt och är en större orsak till albumets totala kraft. Sångaren David Draiman brillierar dessutom bland lugnare toner samtidigt som oemotståndlig kraft briserar ut där så krävs.
Kanadensiska producenten Kevin Churko (Papa Roach, Five Finger Death Punch) har också gjort tillräckligt för att förbättra slutprodukten ytterligare och med bonuslåtarna så blir detta en gedigen mumsbit för alla fans.

Titeln på skivan är passande då utvecklingen inte går att bortse ifrån och ett gott tecken är att man när man lyssnat klart får torka svetten ur pannan orsakad av både glädje och tillfredsställelse .Artist: Disturbed
Titel: Evolution
Genre: Metal
Skivbolag: Reprise
Releasedatum: 2918-09-19
Betyg: 4/5
Bästa spår: Are You Ready, Already Gone & No More

20 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!