ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Snakes In Paradise – Step Into The Light

Jo, det är väl lika bra att erkänna att jag var frälst redan tidigare. Men nu är det nästan 20 år sen det kom något vettigt från detta band och tiden gör att man glömmer bort hur det var. Därför så gör Snakes in Paradise helt rätt med att ta upp tråden från förr och faktiskt förädla den. Med sin lätt melankoliska stil och lätta vindar från en annan orm samt Stefan Berggrens supercoola röst så är i alla fall jag med på tåget med än gång.

Med risk med att bli tjatig så nu när något släpps på Frontiers så blir man lätt misstänksam och rädd för att ytterligare ett band har stöpts i den italienska AOR-fabriken. Men man kan lugnt konstatera att SIP inte har hamnat i den fällan utan har bibehållit sitt sound och faktiskt snappat upp det ett par grader. Into the light är ett album i sin sanna bemärkelse, där varje låt bidrar till den helhet som gör att man lyssnar på den om och om igen. Om man av någon outgrundlig anledning dissekerar låt för låt så hamnar kanske inte betyget lika högt då inte allt är briljant utan mer myspysigt bra i sin enkelhet. Väljer man att spela in tolv spår i sin comeback så lär man vara rätt säker på att alla låtar fyller sin plats och det gör det totalt i detta album. Snakes in Paradise har en ljudbild som är speciell just för den gruppen och det är en stor del i varför jag uppskattar det jag hör.


Därför så är det direkt kontraproduktivt att rada upp en massa låtnamn, men inledande Wings of Steel, Silent Sky samt flicknamnslåtarna Angelin och Liza är väl värda att omnämnas. Thomas Jacobsson och Stefan Johnssons gitarrspel är genomgående snyggt samt ett klassiskt grundarbete av Tomas Thorberg och Peter Petterson på bas respektive trummor. Det är bara till att lyfta på hatten och välkomna Snakes in Paradise tillbaka.

Annons:
BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT