ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Modern Day Citizen – From The Shell (5.0)

omslag

Artist: Modern Day Citizen
Titel: From The Shell
Genre: Alternative metal
Skivbolag: Inverse Records
Producent: –
Releasedatum: 2012-08-15
Betyg: 5/10

Från våra Koskenkorva-drickande och knivkastande grannar i öster, Finland, kommer MODERN DAY CITIZEN. De är inte RECKLESS LOVE-glam, HIM-självömkan eller CHILDREN OF BODOM-mangel. Det är istället alternative metal med en stor portion amerikansk post-grunge, framförd med en nypa av det karaktäristiska finska svårmodet. Taggtråds-riff vars dånande anslag fyller ut flyghangarer, men ändock med en pålagd hinna för att inte spräcka högtalarmembranen när radiorock-kanalerna pumpar ut låtarna på A-rotation. För om något så är detta radioanpassat. Ett THE RASMUS som tuffat till sig, tvättat bort emo-kajalen och skaffat sig tredagarsstubb.

Trots elva låtar att välja på, är det inte mycket som sticker ut i den jämntjocka smörjan av påmålad svärta. Inledande “Marrow” börjar tunggungande och nosar inne på PEARL JAM-marker, men lyfter aldrig. “Everflowing” låter som en sämre FOO FIGHTERS-pastisch. Och sångaren Mikko Rannikko lider av ett så genant avslöjande Scott Stapp-komplex att det är frågan om inte karln lider av personlighetsklyvning och faktiskt tänker söka till CREED.

Det leks med atmosfäriska intron och Zakk Wylde-minande pinch harmonics slängs in här och där i dönicke-riffandet, men det är likvält märkligt stelt och yxigt framfört.

Bästa låt: Dive

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER