ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The 69 Eyes – X (6.5)

69-eyes-x-cd

Artist: The 69 Eyes
Titel: X
Genre: Gothic Rock
Producent: Stefan Boman
Skivbolag: Nuclear Blast Rec.
Releasedatum: 2012-09-28
Betyg: 6.5/10

Lagom till höstmörker och kyla så släpper The 69 Eyes sitt tionde album i karriären med passande titeln “X”.

Skivan är inspelad i Stockholm tillsammans med Stefan Boman som tidigare jobbat med både Bullet och Hellacopters.
Produktionen är bra och passande för denna melankoliska rock vi bjuds på och med tanke på att denna platta är en klar uppryckning angående kvaliteten i låtmaterialet så blir det en ganska angenäm lyssning.
Visst, de bryter ingen ny mark med detta album, men det kan vara deras bästa på en längre tid, ni som älskar detta band kommer inte att bli besvikna.

Skivan startar på en hög nivå med kanske albumets bästa låt “Love Runs Away” som är upptempo rockare med känslosam vers för att sedan explodera i en mycket smittsam refräng, hade nu hela plattan varit i närheten av denna kvalitet hade den fått toppbetyg men så är inte fallet tyvärr, låt nummer 2 “Tonight” håller tempot uppe men nu börjar det redan kännas att det börjar svikta lite, de närmaste 3 låtarna efter “Tonight” (innehållande singel spåret “Red”) håller likvärdig klass som nämda låt och det kan absolut klassas som godkänt.
Efter det så dalar dessvärre mitt intresse markant, känns som bandet går på repeat och nöter i samma spår, dock gnistrar det till då och då som i tex “I Know What You Did Last Summer” som har en riktigt bra och minnesvärd refräng.
Övriga inluenser jag kan tyckas höra i detta album är Billy Idol, Chris Isac och även en viss Rockabilly känsla infinner sig ibland. På Itunes versionen så finns ett bonusspår som heter “Rosary Blue” som är en ballad och duett med den TV kända Kat Von D som mest är känd för sina tatueringar, har dock inte hört denna låt.

Skivan är mörk och melankolisk och skänker inte mycket ljus över lyssnaren, men det märks att bandet har 10 skivor i katalogen, det är ett bra hantverk och bandets bästa giv på flera år men ändå känns det urvattnat och “jag har hört det förr” känslan är tydlig.
I samband med releasen av albumet så släpper det även ett vampyrlikt vin enkelt kallat “Red” och jag hoppas att det är mer karaktär i det än vad det är på denna platta annars blir vinet ganska smaklöst.

Det finska mörkret och vemodigheten har visat sig igen med ett godkänt betyg som resultat, ni som har gillat deras senaste släpp har något att se fram emot, vi andra får helt enkelt leta vidare.

Bästa låt: Love Runs Away

{youtube}l8Wn_OfQGEg{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER