ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Clif Magness – Lucky Dog

För mig så är Clif Magness för evigt förknippad med Jay Graydon’s Planet 3 AOR-milstolpe Music from the planet och Clif’s SOLO (1994). Med sin magiskt starka men i längden lite väl påfrestande ljusa röst så gjorde han ett stort intryck, men försvann sedan spårlöst för att sedan uppstå som låtskrivare åt Avril Lavigne och Kelly Clarkson. Antagligen betydligt mer välbetalt, men nu kommer äntligen en comeback. Rösten är inte fullt lika ljus men det är ändå imponerande hur bra han fortfarande sjunger. För oss lyssnare så är det svårt att veta hur mycket Magness har rotat bland sitt gamla material och hur mycket som är nyskrivet. En låt som Unbroken skulle utan problem kunnat toppa listorna med Chicago under tidigt 90-tal och vilken artist som helst skulle hungra efter att sätta tänderna i Like You. Här snackar vi om ett helblodsproffs som i sin all enkelhet plockar fram låtar av absoluta toppklass. Även om hitkänslan finns där så var det inte ”instant love” även om underbara Robin Beck sjunger på Love Needs A Heart. Faktum är att skivan har snurrat ett par veckor innan den här recensionen skrivs och visst så smakar den betydligt bättre nu när den har luftats ordentligt.

Det är en liten svacka i mitten som gör att Lucky Dog tappar lite i styrfart innan rockdängan Shout rycker igång mig som lyssnare. Men Rain drar i handbromsen igen och variation i all ära, men ibland så vill man bara behålla tempot och bara vara riktigt lycklig. Avslutande My Heart är både vacker och riktigt snyggt gjord. Visst doftar det oerhört mycket 80-tal om Lucky Dog även om det bjuds på tongångar som säkerligen skulle funka även för artister som inte har passerat 60-år.

Det är onekligen ett oerhört tufft jobb att sätta betyg på detta verk. En trea känns snålt och en fyra kanske i överkant i jämförelse mot andra mycket bra släpp det här året. Men efter att ha väntat i över 24 år på en ny platta så är Magness väl värd en uppmuntrande fyra i hopp om fler stordåd.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER