ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Vixen – Live Fire

Jag vet egentligen inte hur jag tänkte när jag tog på mig uppgiften att recensera en ”live” platta. Vid här laget så vet alla att det mesta är inspelat i en studio och till det som adderar man publikljud så att det låter som hundratusen fans jublar när det i verkligheten var några hundra på plats. Frågan man kan ställa sig är vem som vill köpa en liveplatta mer än som kuriöst minne av den konsert man kanske har varit på. Eller så kan man se det som en samlingsskiva med förhoppningsvis de flesta favoriterna på.

Det hade varit ganska enkelt att avfärda denna inspelning även om man ska ge cred till att det faktiskt låter ganska mycket live och påläggen i studion är nog ganska få förutom publikljudet. Det låter lite ostämt och lätt falsksång ljuder ibland, men det gör det i alla fall mer autentiskt. Att ha med en bandpresentation, och lira covers på Deep Purple och ytterligare en version av I Don’t Need No Doctor känns både överflödigt och oinspirerat. Till det så lägger vi till det faktum att Janet Gardner aldrig varit nån större sångerska och betyget borde vara nära botten.


Men när man hör den här plattan om och om igen så slås man över vilket gäng hits det här bandet har och hur mycket eller lite live det är kan vi strunta i men det blir betydligt mer levande än de plastiga produktionerna från 80-talet. De här damerna kan fortfarande leverera och det finns nu dokumenterat på Live Fire med Vixen. Kvällen i Chicago måste ha varit rolig och jag kan tänka mig att man skulle ha varit där, men vi andra får nöja oss med att lyssna på plattan.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter