ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Angeline – Shadowlands

Jag har alltid funderat över bandnamnet, då det är lätt att inbilla sig att det är en kvinna som sjunger men i och för sig så började Alice Cooper under samma förutsättningar. Redan 1987 så drog bandet igång men först 2010 kom plattan Confessions. Nu är det återigen dags för ett wax med dessa lätt grånande herrar och det bjuds på betydligt mer på rock än AOR på Shadowlands.

Det var absolut inte ”instant love” första gången jag lyssnade. Inledande I Wanna Know och Slow Down kändes intetsägande och det var först på tredje spåret Live Life, som man ryckte till och verkligen började lyssna. För mig ett givet singelspår och hade konkurrensen därute inte varit mördande, så skulle det kunna slå internationellt då man utan problem kan kategorisera den som en hit. Sen rullar det på i jämnt tempo och varannan låt drar åt modernare rocktongångar och varannan åt det mer melodiösa. Jag uppskattar variation, dock så håller de melodiösa låtarna betydligt bättre vilket gör att man ibland tappar lite styrfart. Men som låttiteln Nobody’s Perfect antyder så är inte allt perfekt och avslutande The Devil You Know känns precis som ett sista spår på en platta, då man vill runda av och Angeline har lyckats visa upp ett antal olika genres på Shadowlands.

Konceptet funkar ganska bra visar det sig, när man i repeat återigen får höra I Wanna Know och den sitter betydligt bättre i benen och fötter då de börjar stampa i takt till musiken. Antar att Angeline hade riktigt kul när man spelade in den här plattan och det är inget nyskapande mästerverk men det är ingen som begär. Betyget pendlar mellan trea eller fyra, och det är egentligen de riktigt starka låtarna som avgör och då räcker det inte riktigt till en fyra tyvärr. Men Live Life, vilket klockrent höjdarspår!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER