ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Eleine – Until The End

Ur den skånska myllan har Eleine växt upp och har etablerat sig som en stark liveakt med sin Symphonic Metal och färgstarka uppträdande men hur fungerar det på platta?

Paret Liljestam/Ekberg står för de mest framträdande rollerna med sång och growl och det hela framförs kompetent och för den som har svårt för growl (vilket jag har) så hamnar Ekbergs i den godkända kategorien. Detsamma får man säga om produktionen som är klinisk, och det hela går att känna igen hos minst ett hundratal andra band i världen. Tyvärr så får man nog säga det om låtarna som självklart passar in i det koncept bandet vill framföra. Det man som recensent saknar är variation, någon form av nyskapande i en genre som startades upp av Nightwish för snart 25 år sen. Antar att det kan vara svårt då publiken kanske förväntar sig ett speciellt sound, och därför inhandlar en platta med Eleine.


Förstå mig rätt, det här är snyggt framfört. Madeleines röst är väl kanske inte bombastisk men härligt befriad från gapande ”operasång” och harmonierna och uppbyggnaderna av låtarna sitter där de ska. Trummorna är dock bedövande trista och hur tjusigt man än vill programmera låtarna så riskerar det hela bli könlöst och intetsägande i slutändan. Det är kanske anledningen till att hur många gånger jag än lyssnar på Until the end, så hittar jag ingen låt som riktigt sticker ut förutom Please som ger mig som lyssnare en känsla av intimt, viktigt och känslofyllt. Ett extraplus för innovativa texter och ett budskap som skiljer sig från mängden.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter