ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Freak Kitchen – Confusion To The Enemy

Nu släpper Freak Kitchen sin nionde fullängdare och det har gått cirka 4 år sedan dom släppte sin förra skiva Cooking With Pagans. Mycket har hänt ute i världen sedan dess och det pratas ofta om att vi nu lever i en orolig tid. Öppningslåten Morons beskriver just det lite, men det är ett grymt bra drag i låten. Låten Alone With My Phone talar om hur självupptagna vi har blivit. Den Svenska låten “Så kan det gå när inte haspen är på” påminner oss om vardagsstressen vi lever i nu. En minst sagt upprorisk början på plattan.

Då jag har svart bälte i ballader så tycker jag låten Only A Dream är riktigt bra, en ganska enkel låt med en grymt skön sångslinga. Det är också en låt då Mattias IA Eklundh inte får glänsa på gitarren men det tar han igen på nästa instrumentala låt Auto som har sköna riffs och matematiska taktbyten.

Jag saknar dom gladare budskapen från 1994 då albumet Appetizer släpptes. Confusion To The Enemy kommer dock att spelas flitigt hemma hos mig, inte för att jag vill bli påmind om vardagsstress eller galna makthavare utan för att lyssna på dom sköna riffen och kanske hångla med nån till låten Only A Dream.

[yasr_overall_rating]

Band: Freak Kitchen
Titel: Confusion To The Enemy
Genre: Hårdrock
Releasedatum: 2018-09-21
Betyg: 3/5
Bästa låt: Only A Dream

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER