ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dokken – Broken Bones (5.0)

dokken-broken-bones-cd2012

Band: Dokken
Titel: Broken Bones
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2012-09-21
Betyg: 5/10


När Frontiers startade så tyckte jag att de satsade alldeles för mycket på kvantitet istället för kvalitet, vilket de har rådit bot på under åren men när de släpper en platta som denna påminns jag om den tiden, tiden då kanske ett namn var viktigare  än själva musiken. Dokken har gett oss många oförglömliga klassiker och ska ha ära för detta, men Don Dokken och company visar på denna platta att kommande klassikernas tid är förbi. Eloge skall ges för att trots åren som gått så levereras ett fullt album utan covers eller nyinspelningar av gamla spår, det finns ju trots  allt band som inte är kapabla att skapa nytt, sen är frågan, vad är bäst??


Inte trodde jag att det skulle bli en ny “Tooth and Nail” eller “Back for The Attack” men med namnet Dokken så finns ändå förhoppningen om att det ska bli bra, kanske bättre än man kan förvänta sig, Dokken är ännu ett varumärke som fortfarande har lite kvalitet bakom sig. Därför blir besvikelsen därefter. Bara en snabb titt på omslaget så infinner sig känslan av ett icke genomarbetat album, tyvärr så speglar musiken detsamma. Det stora problemet är inte musicerandet utan Dons röst och kvalitén på låtarna. Dons röst verkar numera innefatta ett tonläge vilket ger musiken en nyans av gråaste grått. I många av låtarna så inväntar jag refrängen, länge väntar jag, en refräng som inte kommer eller snarare en refräng som går mig totalt obemärkt förbi.

Plattan har dock några fina stunder, som finast blir det på singel släppet ”Empire” och ”Tonight” vilket är första respektive sista låt, tyvärr så går det mesta där i mellan mig oberört förbi. Produktionen är bra, instrumenten hanteras av kunniga musiker. Hade detta varit en debutskiva med ett annat band hade den säkert varit okej men inte när det står Dokken i den klassiska logon på omslaget. Don har tydligen sagt att detta blir det sista Dokken albumet och det gör egentligen ingenting, då kan varumärket Dokken leva kvar längre  och vi slipper ha förväntningar som inte infrias.

Medelmåttigt kan denna skiva summeras i med ett ord.

Bästa låt: Tonight 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter