ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Cruel Intentions – No Sign Of Relief

0 Shares

The Cruel Intentions hörde jag för första gången mot slutet av 2016. Jag fastnade för dem direkt och fick mina favoriter bland singelsläppen, såsom Borderline Crazy, White Pony och Accidentally Intoxicated. Det man trodde sig vara på det klara med, i och med alla singelsläpp som aldrig blev del av någon samling, var att det här bandet aldrig skulle släppa ett album. Vissa band kör ju på det konceptet, släpper singlar och fokuserar på att göra dem så bra som möjligt eftersom skaran som köper och nöter skivor hemma har krympt drastiskt med åren.
Men plötsligt händer det! 21 september släpper The Cruel Intentions sitt debutalbum och så här låter det:

No Sign Of Relief börjar med Jawbreaker, en riktig attityddrypare med typiskt sleaze-iga drag. Jag har diggat Lizzys röst sen jag var en trogen lyssnare av Vains Of Jenna och den känns verkligen som klippt och skuren för de här spåren. Körandet är stilen trogen och lyfter låtarna till att bli perfekta partydängor.
Sedan följer Reckoning. I och med det bjuds vi på en riktig käftsmäll till rock n roll låt. Mer så än Jawbreaker skulle jag säga. Den här låten innehåller liksom föregående spår mycket attityd och en gnutta ironi. Det har dessutom släppts en riktigt schysst video till låten, innehållande en del ljusmässiga kontraster. Klippen pendlar flitigt mellan mörkt och ljust och brytningspunkten där dem möts. Det kan även appliceras på skivans sound och genomgående tema. Låtarna låter glada och energiska men ser man till texten är det inte nödvändigtvis glada miner bakom masken.
Genie’s Got A Problem var egentligen ingen låtfavorit, inte förrän jag såg The Cruel Intentions live på en uppsättning av Rest In Sleaze. En del låtar får ”liveskimret” över sig om man hade en bra konsertupplevelse, vilket är fallet här. Genie’s Got A Problem är ett av de gamla materialen som kommit in på skivan. Jag är glad att den gjorde det.


Efter en lysande start följer både hitar och missar. Weekend Suffering & Go Fuck Yourself känns torra och i skuggan av lysande låtar som Everybody Riot och Chaos In A Bombshell, varvid man inte ska luras av den simpla texten och uppbyggnaden på den sistnämnda, det är nämligen lika simpelt att falla för den. Nyinspelningarna på två av de gamla låtarna känns också lite hit och miss. Borderline Crazy är en av de gamla favoriterna som fått en ny skrud – på märkbar nivå. I synnerlighet på det vokala planet har det blivit ändringar. Jag föredrar den gamla versionen. Här låter det ansträngt. Gitarren har inte heller samma skimmer i solot som i den äldre versionen upplever jag det som. Svagaste spåret hittills. Samtidigt är nyinspelningen på Sick Adrenaline perfekt. En låt jag aldrig fastnat för tidigare men som omvandlar titeln till en känsla när jag lyssnar på den nu.

Det blir mycket ös men mitt i skivan får vi en safepoint i form av Check Your Head. Lite vila i öset är bra att ha om man ska ta in allt på bästa sätt och orka röja vidare. Det här känns nämligen som en platta som passar perfekt att spela innan och under utgång under helgens eskapader för en ung generation.

Jag önskar att ytterligare en och annan gammal låt kunde ha trängt sig in eller ersatt någon av dem andra. White Pony och Accidentally Intoxicated till exempel. Men ibland är det tur att man inte får allt man önskar sig! Känner fler som jag och vill ha en skiva till av den enkla anledningen att man har fler favoriter man vill kunna samla på så har man kanske turen att en andra platta görs så småningom. Dessutom har mycket bra material tillkommit då möjligheten och utrymmet funnits.

Att sätta betyget på det här albumet är svårt. Det jag gillar, det gillar jag verkligen. Det jag inte gillar lär jag spola över under genomlyssningarna. Betyget landar på 3/5, men det är inte långt ifrån 4/5 vill jag påpeka!

Har ni inte hört The Cruel Intentions tidigare så måste ni rätta till det misstaget. Streama deras musik eller lyssna på den live. Det här är ett riktigt bra band som med den här milstolpen förhoppningsvis kommer bjuda på många fler överraskningar!

Band: The Cruel Intentions
Titel: No Sign Of Relief
Genre: Rock/sleazerock
Skivbolag: Indie Recordings
Releasedatum: 21/09/2018
Betyg: 3/5
Bästa låt: Reckoning

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter