ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Treat – Tunguska

14 Shares

2006 återförenades Treat efter lång frånvaro till många fans glädje. 2010 släpptes äntligen ”Coup de grace”, den första plattan med helt nytt material sedan självbetitlade ”Treat” (1992). Ett fantastiskt styrkebesked som bevisade att bandet kunde hävda sig på en alltjämt växande marknad av kvalitativ melodic rock. Uppföljaren ”Ghost of Graceland” (2016) var tyvärr en blek historia i jämförelse och nu står hoppet till nysläppta ”Tunguska”.

Peter Månsson och Anders Wikström har försett Treat med en modern melodic rock-produktion och ett sound som påminner om Eclipse och Pretty Maids senare album.

”Progenitors” öppnar hårt och energifyllt. Tempot tas sedan ner en aning i melodiösa och refrängstarka ”Always have, always will”. Ödesmättade ”Rose of Jericho” har ett monotont riff med en sugande synth under vilket skapar en suggestiv mystik som tilltalar. ”Heartmath city” är en partystinn Treat dänga av klassiskt snitt. Snygga singelspåret ”Build the love” har förmodligen plattans starkaste allsångsrefräng och borde därför vara självskriven som framtida livefavorit.”Riptide” har ett snyggt proggigt keyboardsolo som avlöses av ett melodiskt gitarrsolo. Inledande, och återkommande, pianoslingan på finstämda ”Tomorrow never comes” låter nästan förvillande lik Roxettes brottarhit ”Listen to your heart”. Avslutande ”Undefeated” har ett dramatiskt riff, snygga melodislingor och en Robert Ernlund i högform.

”Tunguska” är alls inget dåligt album, snarare ganska jämnstarkt. Robert Ernlund sjunger faktiskt bättre än någonsin, de musikaliska insatserna är klanderfria, likaså den snygga produktionen. Problemet är snarare att låtarna tenderar att flyta ihop med varandra. Här händer inget oväntat, inget som får mig som lyssnare att haja till. ”Tunguska” når därför aldrig samma höjder som ”Coup de grace” gjorde. Treat är dock fortsatt pålitliga leverantörer av kvalitativ melodiös hårdrock.

Band: Treat
Titel: Tunguska
Genre: Melodisk Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2018-09-14
Betyg: 3/5
Bästa låtar: ”Build the love”, ”Always have, always will”, ”Rose of Jericho”, ”Undefeated”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER

FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter