ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Myrah – My Deliverance (9.0)

myrah-my-deliverance-480
Band: Myrah
Titel: My Deliverance
Genre: Progressive Gothmetal
Skivbolag: Inverse Records
Producent: Marcus Edvardsson
Releasedatum: 2012-09-14 (2012-06-20)
Betyg: 9.0/10

Vän av ordning kanske undrar varför det finns två releasedatum ovan? Jo, jag ska berätta det medan jag rättar till dumstruten.
Det senare datumet är ett internationellt släpp via Inverse medan det förra, som släpptes via Rambo Music, var enbart nationellt. Rambosläppet var dock något som gick oss fullständigt förbi av någon anledning som ingen vet. Detta var slarvigt av oss och vi ber om ursäkt för det inträffade.


Okej, on with the show. Det står skrivet att om man gillar Paradise Lost, Amorphis och Sentenced så gillar man Myrah. Jag älskar Amorphis så förväntningar fanns ju. Efter ett halvminutsintro så kickar låten “Illusions” igång och ja, detta låter lovande. Efter 25 sekunder händer något märkligt. Sången kommer igång. Ja, nu är det i sig en fullständigt normal sak men här satt jag och tänkte Amorphis och så lät det helt annorlunda.

Nu, 20 varv senare, är jag glad för det. Patrik Essman har en säregen och väldigt distinkt röst som är som klippt och skuren för den här typen av metal.

Själva låten “Illusions” är väl tyvärr plattans svagaste spår, mycket beroende på att man nog ville lite för mycket. Det är extra allt i 4:27 och låten drunknar tragiskt nog i allt ljud.

Sådärja, då släpper vi sågen för efter ovan nämnda låt blir det bara bättre och bättre. Det blir till och med oförskämt bra och det vilar en feelgood-känsla över det hela. Visst, det är bitvis hårt men mestadels är det…tja, vi kan väl kalla det för myshårt då. Man märker att melodierna är något som prioriteras och det i kombination med de catchiga refrängerna och Josefin Bergs väl avvägda pianolir fulländar den här anrättningen. Det finns tre bandmedlemmar till, jag vet. Tobias Lepistö och Micael Svan gör definitivt sitt och mer därtill. Natalie Duartes trumspel är mästerligt.

“Sorrow & Tears”, “A New Dawn” och “The Shadow” är en trio låtar som höjer sig över mängden. “My Deliverance” är den som tveklöst höjer sig över dem alla, herrejösses vilken låt!

Debutplattan Six Feet Down är bra men blir obönhörligen omkörd av My Deliverance och hade det inte varit för kakafonin i första låten så hade jag vrålat bingo, nu får vi nöja oss med en nästan full bricka.

Japp, jag är numera helsåld på Myrah och den här plattan kommer göra min höst. Med lite bättre uppmärksamhet så hade jag fått en fin sommar också.Jaja…

Bästa låt: My Deliverance

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter